Citat:
În prealabil postat de leonte
Ce te face sa crezi ca eu fac altceva decat ceea ce este potrivit cu papucii pe care i-am incaltat? Nu intreb retoric, ci chiar doresc de multi ani un raspuns la aceasta intrebare.
|
Si m-ai gasit tocmai pe mine sa te lamuresc... Pai daca nu te-au lamurit batranii aceia sfintiti, daca nu te-au lamurit cantarile de la strana, cantari sfinte pe care le-ai intonat atata vreme, daca nu te-a lamurit preotul dohovnic, daca nu te lamureste rasaritul si apusul soarelui, ploaia si vantul precum si propriile tale experiente de viata (si de moarte)... cum oare te-as putea lamuri tocmai eu, pacatosul si nepriceputul?
Frate Leonte, imi pare ca arati o atitudine extremist-duala fata de mine, o ambivalenta excentrica: ba ma vezi prostul si inselatul, ba iluminatul...
Imi place sa cred ca nu sunt nici asa nici altfel. Doar mintea ta iti joaca feste, se pare. Si stii de ce cred asta? Pentru ca, dupa cum imi pare ca am sesizat deja, te reduci pe tine insuti (doar) la ea. Cand de fapt esti cu muuuult mai mult decat mintea din care facusi ditamai idolul! Dar nu stiai asta.
Nu-i asa?