![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Frate Leonte, imi pare ca arati o atitudine extremist-duala fata de mine, o ambivalenta excentrica: ba ma vezi prostul si inselatul, ba iluminatul... Imi place sa cred ca nu sunt nici asa nici altfel. Doar mintea ta iti joaca feste, se pare. Si stii de ce cred asta? Pentru ca, dupa cum imi pare ca am sesizat deja, te reduci pe tine insuti (doar) la ea. Cand de fapt esti cu muuuult mai mult decat mintea din care facusi ditamai idolul! Dar nu stiai asta. Nu-i asa? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu putem muta aceste discutii pe alt topic?
Fie, de nu se poate, ca Parintele Arsenie sa ne umbreasca cu rugaciunile lui sfinte intru gandul cel bun roditor! AMIN+ |
|
|
||||
|
||||
|
Parintele Arsenie sa ne aiba in paza!
Da-ne Doamne mie si natiunii Credinta Fiului Tau cand si-a asumat pacatul lumii Ca sa putem sta drepti in fata furtunii Ca'i atat de trist sa vezi ce ieftin se vand unii Trag numai pentru ei si fac ce vor Demoni, manglitori ma tenteaza sa raman un carnivor Dar raze de adevar mangaietor de la Mantuitor Au ajuns la inima mea cu mult inaintea lor! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu nu sunt tulburat cand scriu randurile pe care le citesti. E drept ca as fi mai linistit daca as fi intr-o poiana, dar nu acolo sunt papucii mei. Amaraciunile mele eu le socotesc firesti. Uite o dilema? Daca prostia si ignoranta nu sunt virtuti, iar ortodoxia abunda de virtute si Har, cum se face ca Romania este un stat laic, cu o legislatie masonica, intemeiata pe o constitutie masonica care a fost votata de foarte multi ortodocsi? Eu gasesc doar doua variante de raspuns, care sa nu tradeze amprenta nebuniei. 1. Masonii sunt povatuitorii ortodoxiei, sunt fratii nostrii pe care ii iubim si ii ascultam, deci trebuie sa incetam a-i mai defaima. sau 2. Situatia din prezent este efectul unei degradari grave a vietii crestin-ortodoxe, incat multi se socotesc a fi ortodocsi, dar fara a sti ce inseamna a fi crestin ortodox. Alegeti! |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Gasirea de vinovati nu serveste la nimic. Doar gasirea de solutii poate imbunatati situatia. Pentru a gasi solutii trebuie sa ne preocupam, nu sa adormim seara de seara zicand : "Slava Domnului ca ceilalti vor pieri, iar noi ne vom mantui!"
|
|
|
|||
|
|||
|
N-am nici o "autoritate" in a gasi solutii la nivel de comunitate, pot gasi solutii doar la nivel personal. Si nu cred ca puterea exemplului este suficienta
Last edited by iana; 17.02.2013 at 23:01:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Numai prin puterea exemplului ne porunceste Mantuitorul sa-L propoveduim. Altfel de pogoramant NU ne-a dat. Nu altceva le-a poruncit ucenicilor decat "prin aceasta sa cunoasca lumea ca sunteti ucenicii mei, ca aveti dragoste unul pentru altul." Cel ce vrea sa ia nevasta, capra, sau parohia aproapelui, nu este ucenic al lui Hristos. Cel ce se ingrijeste de cele stralucitoare ale vietii, urzind planuri meticuloase, platind spaga pentru functie de cinste sau bine platita, nu se poate numi ucenic al lui Hristos. Cei ce fac unele ca acestea, chiar de sunt imbracati popa, sunt dezbracati si goi duhovniceste; sunt calauze oarbe pentru orbi. Nu au nici puterea de a lega nici de a dezlega. Aceasta putere vine de la Hristos, nu de la datina batraneasca. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Last edited by iana; 18.02.2013 at 01:42:14. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| parintele Arsenie Boca | 06dec | Mari Duhovnici si predicile lor | 34 | 07.12.2013 19:02:21 |
| PARINTELE ARSENIE BOCA | elena4018 | Mari Duhovnici si predicile lor | 76 | 04.12.2013 18:31:22 |
| Parintele Arsenie Boca | marlene | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 31.12.2009 13:44:31 |
| Parintele Ilie Cleopa catre Parintele Arsenie Boca | Laurentiu | Mari Duhovnici si predicile lor | 0 | 04.02.2007 16:57:47 |
|
|