Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Si m-ai gasit tocmai pe mine sa te lamuresc... Pai daca nu te-au lamurit batranii aceia sfintiti, daca nu te-au lamurit cantarile de la strana, cantari sfinte pe care le-ai intonat atata vreme, daca nu te-a lamurit preotul dohovnic, daca nu te lamureste rasaritul si apusul soarelui, ploaia si vantul precum si propriile tale experiente de viata (si de moarte)... cum oare te-as putea lamuri tocmai eu, pacatosul si nepriceputul?
Frate Leonte, imi pare ca arati o atitudine extremist-duala fata de mine, o ambivalenta excentrica: ba ma vezi prostul si inselatul, ba iluminatul...
Imi place sa cred ca nu sunt nici asa nici altfel. Doar mintea ta iti joaca feste, se pare. Si stii de ce cred asta? Pentru ca, dupa cum imi pare ca am sesizat deja, te reduci pe tine insuti (doar) la ea. Cand de fapt esti cu muuuult mai mult decat mintea din care facusi ditamai idolul! Dar nu stiai asta.
Nu-i asa?
|
Cum poti sa faci pe cineva sa priceapa ca a inteles pe dos aproape tot ceea ce ai spus?
Eu nu sunt tulburat cand scriu randurile pe care le citesti. E drept ca as fi mai linistit daca as fi intr-o poiana, dar nu acolo sunt papucii mei.
Amaraciunile mele eu le socotesc firesti.
Uite o dilema? Daca prostia si ignoranta nu sunt virtuti, iar ortodoxia abunda de virtute si Har, cum se face ca Romania este un stat laic, cu o legislatie masonica, intemeiata pe o constitutie masonica care a fost votata de foarte multi ortodocsi?
Eu gasesc doar doua variante de raspuns, care sa nu tradeze amprenta nebuniei.
1. Masonii sunt povatuitorii ortodoxiei, sunt fratii nostrii pe care ii iubim si ii ascultam, deci trebuie sa incetam a-i mai defaima.
sau
2. Situatia din prezent este efectul unei degradari grave a vietii crestin-ortodoxe, incat multi se socotesc a fi ortodocsi, dar fara a sti ce inseamna a fi crestin ortodox.
Alegeti!