View Single Post
Vechi 18.02.2013, 14:03:50
Nastya
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Nastya,

Creationismul a aparut ca o reactie la erezia evolutionista. Creationistii NU pretind ca ei stiu cum a fost facuta lumea, nici eu nu pretind ca stiu cum a fost facut soarele.
Ceea ce pretind eu si cred ca e un lucru de bun-simt pentru orice crestin este faptul ca teoria evolutiei este o erezie.

Iar ceea ce se numeste erezie nu are nimic comun cu crestinismul.

N-am vorbit despre Creationism. Am vorbit de spre Creationismul stiintific si fratii sai....

Crestinii stiu cum a fost facuta lumea! Nu citesc Sfanta Scriptura, Biblia?
(Vechiul Testament, Facerea).

In clipa in care vrem dovezi, inseamna ca nu mai credem. Cerand dovezi ne asemanam Apostolului Toma caruia Mantuitorul Iisus Hristos i-a spus:
<<Iisus i-a zis: „Pentru că M'ai văzut, ai crezut; fericiți cei ce au crezut fără să fi văzut!“>>
(Ioan 20, 29)

<<căci umblăm prin credință, nu prin vedere..., >>
(2Co 5,7)

<<pentru ca încercarea credinței voastre – mult mai scumpă decât aurul cel pieritor, dar lămurit prin foc – să se afle spre laudă, mărire și cinste la arătarea lui IISUS HRISTOS
PE CARE-L IUBIȚI FĂRĂ SĂ-L FI VĂZUT; ÎNTRU CARELE CREZÂND FĂRĂ CA ÎNCĂ SĂ-L VEDEȚI, BUCURAȚI-VĂ CU BUCURIE DE NEGRĂIT ȘI PREAMĂRITĂ,
DOBÂNDIND SFÂRȘITUL CREDINȚEI VOASTRE: MÂNTUIREA SUFLETELOR.>>
(1 Petru 1, 7-9)

Deci pentru „mantuirea sufletelor noastre” trebuie sa credem fara sa vedem, sa credem fara dovezi materiale. Aici e marea incercare. Si atunci: Creationismul Stiintific si fratii sai nu-si justifica existenta. Si nici toata stiinta acestei lumi de care ne folosim, dar careia nu trebuie sa-i fim robi.

<<- Civilizatia este una si trăirea crestină este alta. Însă, un om civilizat poate mai usor să se adapteze învătăturii crestine, care e prea justificată, are o prea mare ordine, e prea argumentată ca să nu o crezi.>>
(Dialoguri cu Parintele Arsenie Papacioc, Ortodoxie si secte)
http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_secte.htm

Ni se cere credinta, nadejde si iubire. Daca reusim sa credem, sa nadajduim, sa iubim, suntem crestini. Daca NU, nici toate dovezile materiale din lume nu ne sunt de folos.

Si, daca noi incercam sa-L explicam pe Dumnezeu prin dovezi materiale, nu cumva Il reducem pe Dumnezeu la neputintele noastre? N-ar trebui sa ne inaltam noi la Dumnezeu, in loc sa-L coboram pe Dumnezeu la noi?
Si pana la urma:

<<Că scris este: Pierde-voi înțelepciunea înțelepților și deșteptăciunea celor deștepți o voi ascunde. Unde este înțeleptul? unde este cărturarul? unde este întrebătorul acestui veac? Oare n'a arătat Dumnezeu drept nebună înțelepciunea lumii acesteia? Că de vreme ce prin înțelepciune lumea nu L-a cunoscut pe Dumnezeu întru'nțelepciunea lui Dumnezeu, atunci, pe cei ce cred a binevoit Dumnezeu să-i mântuiască prin nebunia propovăduirii. >>(1Corinteni, 19-21)

Chiar credeti ca: <<...ceea ce se numeste erezie nu are nimic comun cu crestinismul.>>?!
N-ar trebui sa mai reflectati?

Nu exista si crestini eretici?

Last edited by Nastya; 18.02.2013 at 14:06:11.
Reply With Quote