View Single Post
Vechi 19.02.2013, 00:29:38
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eugen7 Vezi mesajul
Sunt de parere ca Biserica nu trebuie sa intervina in stiinta, cum nici stiinta nu trebuie sa intervina in teologie, intrucat sunt doua domenii distincte.
Eu nu am sustinut ca Biserica ar trebui sa intervina in stiinta. Ci in formarea oamenilor de stiinta. Pricepeti diferenta ? E o subtilitate ceva mai mica decat deosebirea dintre teorie si ipoteza.

Citat:
Consider ca Scolasticismul apusean nu a fost si nu este pertinent in ceea ce priveste relatia onesta: teologie-stiinta.
(...)
BO nu a cazut in "capcana" de a incerca sa "controleze" directiile stiintei, asa cum din nefericire s-a intamplat in apus.
Daca tot ajungem la ridicarea poalelor confesionale indiferent de topic, am sa va spun si ce consider eu. Eu consider ca obscurantismul rasaritean nu a fost in stare sa ridice universitati nu fiindca nu a vrut, ci fiindca nu a putut. Nema putirinta. Cine sa faca universitati ortodoxe ? Popi care buchiseau scriitura Ceasloavelor si care boscorodeau Sfanta Liturghie ?

Citat:
Cu totii cunoastem atitudinea ostracizatoare fata de Galilei a BC.
Dar de ce toti ? Eu, de exemplu, nu o cunosc.

Citat:
Asadar consider ca teologii trebuie sa iasa din letargie si sa confere paradigmei stiintifice actuale un sens hristocentric
Uau, ce langaj ! Deci, care este paradigma stiintifica actuala privind aparitia vietii pe Pamant ? La ce anume ziceti ca trebuie teologii sa confere "sens hristocentric"?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote