Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #10  
Vechi 18.02.2013, 23:03:19
Eugen7's Avatar
Eugen7 Eugen7 is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2010
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.580
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Prima celula a aparut de la o supa de aminoacizi aflati intamplator impreuna. Tocmai atunci a lovit un traznet si a inceput autoreplicarea. Dintre celulele fiice, numai cele mai competente au rezistat si uite asa, in cele cateva mii de miliarde de ani, de cand exista viata pe Pamant, a aparut primul elefant.

[...] Si totusi, in linii mari asta sustin niste oameni cu titluri universitare si cravata la gat, care isi spun "oameni de stiinta".
Domnule Minhea Dragomir dvs intelegeti cu ce se ocupa abiogeneza, precum si diferenta intre idee, ipoteza, model si teorie in stiinta?
Comunitatea stiintfica nu are o teorie abiogenetica, si probabil omenirea nici nu va avea una vreodata. In prezent sunt doar ipoteze stiintifice (spre deosebire de ipotezele pentru cauza Big bang care sunt filozofice )...

"Deși evoluția speciilor este o teorie acceptată de marea majoritate a oamenilor de știință [3], problema originii vieții este intens disputată, cercetătorii avansând diverse ipoteze despre modul cum a apărut prima formă de viață"
http://ro.wikipedia.org/wiki/Abiogenez%C4%83
http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

Sunt de parere ca trebuie sa facem diferenta intre stiinta si filozofie, intre teorie si ipoteza...

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Cred ca Biserica ar trebui sa isi reia mai in serios vechiul rol de formare a oamenilor de stiinta, fiindca se pare ca se ajunge la penibil altminteri.
Sunt de parere ca Biserica nu trebuie sa intervina in stiinta, cum nici stiinta nu trebuie sa intervina in teologie, intrucat sunt doua domenii distincte.

Consider ca Scolasticismul apusean nu a fost si nu este pertinent in ceea ce priveste relatia onesta: teologie-stiinta.

Cu totii cunoastem atitudinea ostracizatoare fata de Galilei a BC.

BO nu a cazut in "capcana" de a incerca sa "controleze" directiile stiintei, asa cum din nefericire s-a intamplat in apus.

Asadar consider ca teologii trebuie sa iasa din letargie si sa confere paradigmei stiintifice actuale un sens hristocentric dupa modelul si metodologia Sfintilor Parinti.
De asemnea trebuie sa combata extremele: scientismul si fundamentalismul pseudo-stiintific creationist (gen intelligent design).

Avem in contemporaneitate modele de succes: Sfantul Luca al Crimeii.

In prezent limitele ontologice ale stiintei sunt evidente pentru oricine are un minim de culutira stiintifica. Stiinta poate explica exclsiv modul acesta de functionare al universului.

In incheiere reamintesc:
"Lucrurile cerești se cunosc prin Duhul Sfânt, iar cele pământești prin minte: dar cine vrea să cunoască pe Dum*nezeu cu mintea lui din știință, acela e în înșelare, pentru că Dumnezeu este cunoscut numai prin Duhul Sfânt" (Sfantul Siluan Atonitul)

Doamne ajuta.
__________________
Pr. Arsenie Boca: "In mintea stramba si lucrul drept se stramba"; "Sa-ti feresti capul de frig si de prostie!"; "Mustrarea invinge, dar nu convinge"; "Bobul lui de grau se preschimba in taciune, iar el se crede grau nedreptatit";

Last edited by Eugen7; 18.02.2013 at 23:06:04.
Reply With Quote