View Single Post
Vechi 21.02.2013, 00:39:35
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Că iată, când vine în oasele omului frica cea sfântă, cutremur simțit aievea, pe zi și/sau noapte, ridică omul ochii sufletului către Mântuitorul său, Făcătorul.
Și strigă:
"Tată, Făcătorule și Atotțiitorule, izbăvește-mă pe mine, ticălosul și înnegritul și mult-nesimțitul și împuțitul Tău fiu trădător și nevrednic! Ajută-mă!"

Mai apoi, încredințîndu-se fiara de om pricăjit că a fost auzit și că i s-a răspuns aievea, iaca vine și credința!
Și nu doar că vine, ci mai și pleacă și iar vine, și tot așa, vine-pleacă din suflețelul bicisnic mereu, la lungă perpelire. Fier sub foc, nu alta.

Dar omul, făcut așa de Creatorul lui, din credință prinde curaj. Cum puiul de pasăre cearcă să o tulească din cuib spre vrednice rotocoale de zbor, demne de firea lui întraripată, așa și omul cată spre fapte tot mai vrednice înaintea Domnului. Dar, lipsit de experiența zborului și bazîndu-se doar pe entuziasm, foarte curînd el... pică! Își mai rupe o aripioară, un oscior, un picior, ca tot motanul de care povesteai...
Eeeei, acu-i acu! Ceasul greu, pisica neagră... De-abia s-a luat cu primii stropi de zbor, că iaca: puiul și-a frânt ciocul! Ce-i de făcut?
Se întâmplă, cu siguranță prin Duhul, că speră iar... Rănit, lovit, însângerat,iată-l pe pricăjitul și mărețul om că are de ales: o lasă baltă oare? Sau, în virtutea însuflețirii precedente, o ia curajos de la capăt? Ceva îi spune să o lase baltă. Iar altceva îi spune să continue, să o ia de la capăt. Că nicidecum nu-i singur! Hristos Domnul e aproape și intervine prompt, la nevoie, la greu. Aceasta e nadejdea! Mă sprijin pe Tine, Doamne, întrucât acum cred în cuvântul Tău, pe care l-ai pus zălog între Tine și oameni. Prețul plătit? - necruțarea de sine. Lupta cu patimile, prin care e imposibil de răzbit făr de Hristos, fără de sabia Duhului. Această nădejde îl poartă acum pe creștin la rugăciune, la post, la milostenie, la toate faptele bune.

Ceva mai apoi apare, ca un răsărit abia mijit de soare peste câmpii și munți și smârcuri și ape, dragostea...
Despre aceasta, însă, nu se cuvine să vorbesc eu, întrucât nu cunosc. Încă.

Last edited by cezar_ioan; 21.02.2013 at 01:08:59.
Reply With Quote