Citat:
În prealabil postat de catalinmihai
De foarte multi ani nu m-am mai spovedit,iar cand ma spovedeam niciodata nu am fost usurat sau impacat cu mine!
|
Dupa spovada, simtamantul pe care il avem de obicei este de suflet usor, incat parca am avea aripi, in timp ce o recunostinta adanca fata de Dumnezeu, care ne-a dat acest mare dar, ne umple inima.
Cand acest lucru nu are loc, poate fi fie o incercare de la Ispititorul, care incearca prin orice mijloace sa ne indeparteze de medicamentele lui Cristos, dar poate fi si din cauza ca spovada nu a fost buna, lipsindu-i ceva. In acest caz trebuie sa ne intrebam: am spovedit toate pacatele de care ne-am amintit, ori am ascuns chiar si unul singur ? Ne-am cait de ele, sau, de fapt, consideram ca nu sunt chiar asa de mari pacate ? Am luat hotararea ferma de a nu le mai repeta, ori ne-am spus in sinea noastra: "le marturisesc pe acestea si de maine o iau de la capat". La randul lui, preotul este el hirotesit pentru a face spovezi ? (Nu toti preotii sunt hirotesiti, iar incalcarea acestui lucru face ca Sacramentul sa fie invalid). A rostit Sfanta Formula asa cum trebuie, ori a balmajit ceva ce nu am inteles ?
Citat:
ma doare ca trec zilele si sunt din ce in ce mai gol in suflet si parca Bunul Dumnezeu se daparteaza foarte mult de mine si ma simt singur.
|
Chiar asa se intampla: Dumnezeu se indeparteaza de dv. Ca sa fim mai rigurosi, dv va indepartati de El, fiindca El ocupa locul din centru. Cum se spune in fizica, El e centrul de referinta, a spune "trenul s-a indepartat" e mai bine formulat decat "gara s-a indepartat".
Desigur ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii, care se impart in urmatoarele doua categorii: dreptii si pacatosii. Dar nu-i iubeste pe toti la fel. Cu dreptii este foarte prietenos, iar pacatosii pierd prietenia Lui.
Citat:
Si daca cineva stie un duhovnic bun care sa stie sa umble in sufletul omului,sa-l intoarca pe toate partile,sa-l pacate de pacate,rog frumos sa-mi spuna si mei!
Multumesc mult!
|
Stiti biserica de langa dv, aceea de dupa colt, cum iesiti ? Ei bine, acolo veti gasi exact duhovnicul de care aveti acum nevoie.
Cu fratietate in Cristos,
M.D.