Subiect: Spovedania
View Single Post
Vechi 22.02.2013, 19:25:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalinmihai Vezi mesajul
De foarte multi ani nu m-am mai spovedit,iar cand ma spovedeam niciodata nu am fost usurat sau impacat cu mine!
Dupa spovada, simtamantul pe care il avem de obicei este de suflet usor, incat parca am avea aripi, in timp ce o recunostinta adanca fata de Dumnezeu, care ne-a dat acest mare dar, ne umple inima.
Cand acest lucru nu are loc, poate fi fie o incercare de la Ispititorul, care incearca prin orice mijloace sa ne indeparteze de medicamentele lui Cristos, dar poate fi si din cauza ca spovada nu a fost buna, lipsindu-i ceva. In acest caz trebuie sa ne intrebam: am spovedit toate pacatele de care ne-am amintit, ori am ascuns chiar si unul singur ? Ne-am cait de ele, sau, de fapt, consideram ca nu sunt chiar asa de mari pacate ? Am luat hotararea ferma de a nu le mai repeta, ori ne-am spus in sinea noastra: "le marturisesc pe acestea si de maine o iau de la capat". La randul lui, preotul este el hirotesit pentru a face spovezi ? (Nu toti preotii sunt hirotesiti, iar incalcarea acestui lucru face ca Sacramentul sa fie invalid). A rostit Sfanta Formula asa cum trebuie, ori a balmajit ceva ce nu am inteles ?

Citat:

ma doare ca trec zilele si sunt din ce in ce mai gol in suflet si parca Bunul Dumnezeu se daparteaza foarte mult de mine si ma simt singur.
Chiar asa se intampla: Dumnezeu se indeparteaza de dv. Ca sa fim mai rigurosi, dv va indepartati de El, fiindca El ocupa locul din centru. Cum se spune in fizica, El e centrul de referinta, a spune "trenul s-a indepartat" e mai bine formulat decat "gara s-a indepartat".

Desigur ca Dumnezeu ii iubeste pe toti oamenii, care se impart in urmatoarele doua categorii: dreptii si pacatosii. Dar nu-i iubeste pe toti la fel. Cu dreptii este foarte prietenos, iar pacatosii pierd prietenia Lui.

Citat:
Si daca cineva stie un duhovnic bun care sa stie sa umble in sufletul omului,sa-l intoarca pe toate partile,sa-l pacate de pacate,rog frumos sa-mi spuna si mei!
Multumesc mult!
Stiti biserica de langa dv, aceea de dupa colt, cum iesiti ? Ei bine, acolo veti gasi exact duhovnicul de care aveti acum nevoie.

Cu fratietate in Cristos,
M.D.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote