Citat:
În prealabil postat de ovidiu b.
Ei nici chiar așa. Hai să fim corecți. Are vreo două, trei plăci. Una cu ecumenismul, una cu dreapta credință, una sfinții părinți...le tot rotește...
Ai uitat de alții.  Oricum nu cred că datorită unor useri noi ar trebui să credem în ceea ce ei susțin. Asta ține de echilibrul fiecăruia, cât de stabil e în credința sa.
|
Ovidiu, iar ai strecurat o ironie rautacioasa, in mesajul urmator dai niste sfaturi, dar le poti aplica si tu, dupa parerea mea tu ai de multe ori mesaje ironice si rautacioase (nu vorbesc doar de mine), ai putea sa spui si tu duhovnicului despre aceste lucruri, iti dai seama ca nu e tocmai un lucru pozitiv.
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste.
Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo:
"Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească.
Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară.
Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama."