![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
![]() Last edited by ovidiu b.; 27.02.2013 at 10:23:25. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In cazul tau acum am vazut cartea pe care o dai in semnatura ta, am inceput sa o citesc. Din moment ce ai trecut-o acolo banuiesc ca ai citit-o si esti de acord cu ce scrie acolo, nu stiu de ce afirmi lucruri opuse pe forum. Daca tu crezi ce scrie acolo eu nu pot decat sa fiu de acord cu tine, exact acele lucruri le spun si eu dar mult mai moderate. Ba chiar imi si cer scuze ca am spus ca ai avea unele conceptii ecumeniste. Asadar ultima carte data de tine este "Ecumenismul fara masca", citez de acolo: "Ecumenismul se dovedește a fi – și vom aduce în continuare în acest sens destule elemente doveditoare serioase și de neclintit – o creație satanică a puterilor întunericului. Este o erezie imensă și înfricoșătoare sau mai bine zis o panerezie, o sinteză de religii, filosofii și tradiții care urmărește o unitate nefirească și grotească. Este o înșelăciune vicleană urzită de un plan satanic care susține că nimeni poate vorbi în nicio credință de un Adevăr unic, absolut și unitar, deci nici în ortodoxie. Ecumenismul este asemenea unei tornade înspăimântătoare care se pregătește să dărâme, după cum speră, Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească Biserică" a Lui Hristos. Este un uragan sălbatic al puterilor întunericului, care își concentrează toată nebunia distructivă împotriva mai ales a ortodoxiei, pentru a o nimici și a o face să dispară. Și aceasta pentru că știe, că numai ortodoxia deține adevărul nefalsificat și că numai prin ea omul se poate mântui. Este vorba de un război puternic de care, din păcate, cei mai mulți nici nu-și dau seama." |
|
|||
|
|||
![]()
Wow ce urate sunt ultimele pagini. Cum v-ati strans voi "cei duhovnicesti" sa o ridicati din greseala pe dobrin7m folosind duhul blandetii.
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Te inseli, e doar dragoste, chiar daca vezi invers, ecumenismul propovaduieste doar dragostea.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De parca de aia nu mai poti tu... Last edited by Crestin_Simona; 27.02.2013 at 15:07:18. |
|
|||
|
|||
![]()
Catalin, nu cred ca era vorba de tine!
|
|
|||
|
|||
![]()
Desigur ca nu era vorba de mine, se si scria in mesaj despre cine e vorba.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu ma amestec in razboiul asta, chiar si cand i-am spus lui Mihnea ca e eretic am facut-o in gluma, nu e treaba mea sa-i judec pe oameni. E adevarat ca si eu uneori am fost deranjat de mesajele voastre, nu pentru ca nu ar fi corecte ci pentru ca nu era locul lor acolo. Consider ca pana si citatele din Sfintii Parinti trebuiesc potrivite cu topicul si cu directia pe care o ia conversatia, e deranjant sa vezi ca fiecare discutie aluneca pe o panta in care unora li se aminteste mereu ca sunt eretici chiar si daca discutam despre vreme. Pe de alta parte eu prefer ultracorectitudinea asta a ta si a celorlalti unei alte atitudini in care unii se arata deranjati pentru ca nu-s lasati singuri sa brodeze pe marginea ortodoxiei. E foarte bine ca se loveste in statuile pe care teologi mai mici sau mai mari vor sa si le ridice singuri, unii calcand pe urmele lui Origen iar altii crezand ca-s cu mult deasupra vremurilor in care traiau Sfintii Parinti.Acestia din urma sunt luati in seama in masura in care reusesc sa-si impuna autoritatea in cadrul Bisericii, si atunci ii ataca pe cei care tin mai mult la parerea "prostului de la oi " decat la "margaritarele" lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De obicei s-a intamplat in felul urmator: cineva scria ceva eronat, eu scriam fara sa il atac care e invatatura ortodoxa, apoi cel ce nu o accepta sau altii ma atacau pe mine. Bineinteles, eu fost si persoane mai linistite care nu au facut asta, desi au ramas cu ideile lor. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Două obsesii mari și late în ultimul timp pe forum: maipularea și atacul. ![]() ps: ironia de mai sus sper să-ți fie de folos...și sper să o guști...descrețește puțin fruntea, nu-ți stă bine așa, sincer...ești prea încordat. Last edited by ovidiu b.; 28.02.2013 at 13:04:01. |
|