View Single Post
Vechi 27.02.2013, 14:58:57
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Da măi Cătăline știu că nu-ți plac intervențiile mele. Cred că nu are sens să te tot plângi, după cum observi nimeni nu este impresionat de cât de tot te plângi. Știi..adevărații creștini, martirii și sfinți părinți pe care îi tot cităm nu se plângeau. Erau curajoși și drepți în credința lor, iar când primeau o palmă se rugau pentru cel care le-a dat o palmă și nu se plângeau.
Nu ai inteles, nu e vorba de interventiile tale ci de faptul ca sunt rautacioase. Si nu numai la adresa mea. Iar ce mi-ai scris in continuare ai spus si in primul mesaj adresat mie, e ceea ce ti-am spus si atunci, dai tot timpul sfaturi duhovnicesti fara sa vezi si ceea ce faci tu. Adica tu esti rautacios si ceilalti trebuie sa se comporte ca sfintii. E o intelegere tot din modernism, care da falsa impresie ca deja sunt sfinti (neoprotestantii au acest mod de intelegere, ei cred ca sunt sfinti si incearca sa dea impresia ca se comporta la fel). Cand o sa ajungem sfinti o sa facem la fel cum spui tu.
Citat:
Nu m-am bătut cu pumnul în piept că am binecuvântare pentru ceea ce scriu. Înțelegi? Faci diferența? Sau din nou vorbesc cu morile de vânt?
Nu despre binecuvantarea pentru a scrie am spus, ci despre faptul ca esti rautacios de multe ori.
Citat:
Bineînțeles, cred.
Bineinteles, crezi doar ce vrei tu din acea carte, o arati chiar in mesajul acesta.
Citat:
Nu nevoie să-ți ceri scuze, ci doar să iei aminte la ceea ce ți s-a tot atras atenția, nu de mine, ci de alți useri mai vechi și de alt calibru. Eu sunt unul mic pe aici.
In privinta acesta mi-ai reconfirmat ca nu am gresit, deci imi pot cere scuze doar in alte privinte. Ti-am mai spus si data trecuta, dar vad ca nu intelegi. Toti cei care spui ca imi atrag atentia o fac din cauza sa sunt deranjati cand scriu ceva despre ortodoxie care critica si ecumenismul, nu pot accepta acest lucru si vor sa propovaduiasca doar conceptiile moderniste. Nu sunt multi cum afirmi, sunt intotdeauna aceleasi persoane (inclusiv tu), 3-4 sunt mai agresivi (inclusiv tu). Cum am spus, cam jumatate au aceste conceptii, jumatate nu, vad ca e o tactica observata in trecut si la cativa eterodocsi sa se spuna ca toti sustin modernismul si doar 1-2 sunt impotriva ecumenismului.
Citat:
Și ce ai priceput tu din mesajul ăsta corelat cu interenvenția altor useri pe care îi faci ecumeniști? Apropo ceea ce ai îngroșat e pentru noi cei care știm adevărul și pentru cei care nu vor să-l audă. Nu-mi spune că dacă te-ai fi născut în Africa...ai fi căutat adevărul printre palmieri cu busola. Nu pre ai cum...înțelegi? Aceia vor fi judecați după legea conștiinței.
Evident, ai inteles doar ce ai dorit. E simplu: iubesti adevarul sau nu? Daca iubesti adevarul nu mai e nevoie sa te chinui sa rasucesti frazele ca sa se potriveasca. Citeste te rog ce insemna pelagianismul, un parinte spunea ca e o erezie reinviata de ecumenism. Nimeni nu poate obtine harul prin fapte si nu se poate mantui fara har. Tocmai de aceea avem Biserica, Sfinte Taine, preoti, botez, etc.
Reply With Quote