Citat:
În prealabil postat de roboam
Deosebirile dintre martorii lui Iehova si adventisti sunt multe si esentiale Iata cateva dosebiri:
1. Adventistii cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos; martorii lui Iehova nu cred.
|
nu induce in eroare, orice martor al lui iehova intrebat pe strada, va spune ca crede in dumnezeirea lui Hristos.
Citat:
2. Adventistii respecta pe credinciosii din alte confesiuni religioase, considerand ca din poporul lui Dumnezeu fac parte si cei din alte confesiuni - suflete sincere care traiesc dupa lumina primita din Cuvant(Manualul doctrinelor biblice adventiste). Martorii lui Iehova considera ca doar ei vor fi mantuiti, ceilalti fiind "din lume".
|
unde apare ideea ca martorii sustin ca doar ei vor fi cei salvati? crezi ca ar avea curajul sa emita o astfel de idee in publicatiile lor? in cercurile lor inchise, atat adventistii cat si martorii lui iehova se cred doar ei unica religie adevarata, iar ceilalti deraiati!
macar aveti bunul simt sa recunoasteti ca adventistii considera Biserica catolica ca fiind tarfa Babilonului din Apocalipsa, iar celelalte biserici sunt cea de-a doua fiara prezentata in Apocalipsa.
Citat:
3. Adventistii cred in revenirea, in mod real a Domnului Iisus Hristos. Martorii sutin o revenire simbolica.
|
iarasi fals.
adica cum...revenire simbolica?
Citat:
4. Adventistii de ziua a saptea (a nu se confunda cu miscarea adventa) nu au fixat nici o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos (stiind ca "ceasul acela numai Tatal il stie"). Martorii au fixat mai multe date calendaristice ale revenirii.
|
atat adventistii cat si martorii au fixat date pentru revenirea lui Hristos, iar apoi au dat-o la intors in fel si chip!