![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Deosebirile dintre martorii lui Iehova si adventisti sunt multe si esentiale Iata cateva dosebiri:
1. Adventistii cred in dumnezeirea Domnului Iisus Hristos; martorii lui Iehova nu cred. 2. Adventistii respecta pe credinciosii din alte confesiuni religioase, considerand ca din poporul lui Dumnezeu fac parte si cei din alte confesiuni - suflete sincere care traiesc dupa lumina primita din Cuvant(Manualul doctrinelor biblice adventiste). Martorii lui Iehova considera ca doar ei vor fi mantuiti, ceilalti fiind "din lume". 3. Adventistii cred in revenirea, in mod real a Domnului Iisus Hristos. Martorii sutin o revenire simbolica. 4. Adventistii de ziua a saptea (a nu se confunda cu miscarea adventa) nu au fixat nici o data calendaristica a revenirii Domnului Iisus Hristos (stiind ca "ceasul acela numai Tatal il stie"). Martorii au fixat mai multe date calendaristice ale revenirii. 5. Adventistii cred ca Dumnezeu va face un cer nou si un pamant nou. Martorii cred ca ei vor lucra si vor face un pamant nou. Deocamdata, ma opresc aici. mai sunt si alte deosebiri. |
|