Citat:
În prealabil postat de calatorul
Daca Dumnezeu cunoaste viitorul, atunci a stiut dinainte ca Adam si Eva vor intra in pacat. De ce a mai creat pe om? Doar ca sa greseasca si sa-l pedepseasca?
Daca Dumnezeu stie viitorul atunci stie si finalul luptei dintre bine si rau. Ce sens ar mai avea toate in lumea asta?
|
Aceste gânduri, iartă-mi opinia, cred că sunt ale unei minți care se ține cu voluptate ruptă de inimă.
De vei ține mintea sus, cocoțată departe de fiorul inimii îndrăgostite de Domnul, vei umple mii de pagini cu astfel de neînțelesuri amare.
Mintea ruptă de inimă e ca o pasăre plouată și speriată. Ea naște monștri negri de eresuri. Și pentru că aceste gânduri sunt în propria minte, noi ne și contopim cu ele, vai, le considerăm ca fiind bune, îndreptățite, naturale. Că doar sunt ale noastre, zicem noi.
Și e adevărat numai pe jumătate, un trist adevăr: câtă vreme ne ținem ciopârțiți în noi înșine, câtă vreme refuzăm gestul statornic al umilei căutări înlăuntrul nostru, prin rostirea deasă a Sfânt Numelui Domnului cu ochii minții puși în inimă, mintea rămâne într-adevăr speriată și urâtă. Și tot urâtul se coboară peste noi și ne cuprinde, schimonosindu-ne omenitatea.
Iartă-mi îndrăzneala de a te sfătui: zvârle filosofia nihilistă precum arunci un șarpe din mână și pune mintea în inimă. Ține-o acolo, așa cum ne învață Părinții și vei afla cum, încet-încet, clipă de clipă și zi după zi mintea va părăsi norii de gânduri negre și va întrezări Aurora iubirii. Mai scrie-ne atunci, ca să ne bucurăm!
Deocamdată cred că te autosabotezi grosolan și te mai și lauzi cu asta în public. Te rog frumos, dă-ți seama, nu se cuvine!...