Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81
Doamna Anca, eu nu vreau sa vad "curgand sange", ca sa zic asa.
Eu personal sunt monarhist. M-a durut sufletul cand Basescu l-a balacarit pe Regele Mihai.
Dar ca sa revin la ce m-ati intrebat. Duhovnicul meu spunea ca noi nu ar trebui sa fim atat de preocupati de pacatele oamenilor, nici chiar de ale celor corupti. Felul in care s-a facut justitie in acesti ani, mai ales la televizor, unde s-a aruncat cu noroi in oameni spre "desfatarea" unora amatori de scandal mediatic, pe mine unul m-a dezgustat.
Ce folos avem noi daca sunt condamnati cutare si cutare?
Sa fie, nu zic ba. Dar macar sa nu fie selectiv, asa cum a fost pana acum.
Adica, ceva de genul, coruptii nostri sunt buni, ai vostri rai. Mogulii nostri sunt buni, ai vostri rai etc.
Asta nu e bine. Daca justitia ar fi cu adevarat cinstita, ar fi ceva. Dar tare mi-e teama cu nu este si ca procedeaza partinitor, la comanda politica.
De aceea, prefer sa ma abtin.
|
Tocmai catre o Justitie care isi face datoria in mod impartial trebuie sa tindem. Ma indoiesc ca se poate ajunge la o Justie cu asemenea legi care gratiaza coruptii. Societatea are legi, care ii reglementeaza bunul mers. Legile proaste nu pot asigura decat prostul mers al ei. Despre asa un proiect de lege vorbim aici.
Daca ne referim la acest proiect de lege, noi ca crestini stim ca fiecare trebuie sa isi poarte crucea; ori politicienii tocmai asta nu vor, sa isi poarte crucea, ci sa isi pastreze pacatele, sa le continue si sa fie si apreciati pentru ele, lasandu-i, eventual pe termen nelimitat, in functiile pe care le au.