Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.03.2013, 15:14:28
Miha-anca
Guest

Implicit

Parlamentul pune la cale grațierea corupților. Deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun susțin în continuare proiectul de lege scandalos, pe care au mai încercat să-l pună pe agenda Parlamentului și în toamnă. Proiectul de lege care privește amnistierea unor infracțiuni și grațierea unor pedepse, de care ar urma să se bucure aproape toți demnitarii și oamenii de afaceri condamnați în acte de mare corupție, se află pentru a două oară în Parlament, cu șanse mari de a fi adoptat.

Deputații Nicolae Păun, de la Partida Romilor și Mădălin Voicu, de la PSD, sunt inițiatorii unui proiect de lege ce prevede amnistierea infractiunilor pedepsite cu maxim 4 ani. În cazul grațierii, proiectul precizează faptul că sunt iertate în întregime numai pedepsele cu închisoare de până la 6 ani inclusiv, precum și pedepsele cu amendă. Beneficiari sunt însă și cei care au de executat pedepse mai mari de 6 ani. Pedepsele cu închisoarea cuprinse între 6 și 8 ani se grațiază cu o treime, iar pedepsele cu închisoarea între 8 și 10 ani cu o cincime.

Prima încercare de a trece acest proiect de lege prin Parlament a eșuat în toamna anului trecut, pentru că sesiunea legislativă s-a încheiat în timp ce proiectul se afla în circuitul legislativ. Inițiatorii, Mădălin Voicu și Nicolae Păun nu s-au dat însă bătuți și au repus legea spre dezbatere.

„Față de multe persoane care se află în penitenciar și care, în mare parte, și-au ispășit pedeapsa, trebuie să dăm dovadă de puțină clemență. În România este nevoie de o lege care să ia în discuție grațierea, parțială în anumite cazuri, și amnistia. Aceste proiecte de lege sunt așteptate de foarte multă lum”, a explicat deputatul Nicolae Păun, potrivit Adevărul.

În cazul în care proiectul inițiat de deputații Voicu și Păun va fi adoptat în forma propusă multe personaje importante care au serioase probleme cu legea vor avea de câștigat. Astfel de grațiere totală s-ar putea bucura Adrian Năstase, Sorin Ovidiu Vântu, Ioan Avram Mureșan și Decebal Traian Remeș.

De asemenea de o grațiere parțială ar putea beneficia și Corneliu Iacobov, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare pentru corupție. Alte personalități care s-ar putea bucura de această initiațivă se mai află liderul PC Dan Voiculescu, fostul senator PSD Cătălin Voicu sau fostul ministru de justiție Tudor Chiuariu.

Grațiere totală:

Adrian Năstase - 2 ani cu executare pentru corupție în „Trofeul Calității", definitiv, și 3 ani cu suspendare pentru șantaj în „Dosarul Zambaccian", în recurs

Sorin Ovidiu Vântu - 1 an cu executare pentru șantaj

Irina Jianu, Bogdan Popovici, Marina Popovici, Diana Gasparovici, Cristian Vasile în „Trofeul Calității" - între 5 și 6 ani cu executare.

Ioan Avram Mureșan în Dosarul „Caltaboșul" - 3 ani cu executare

Decebal Traian Remeș în dosarul „Caltaboșul" - 3 ani cu executare

Grațiere parțială:

Corneliu Iacobov în dosarul „Rafo" - 7 ani cu executare pentru corupție.

Ioan Avram Mureșan în dosarul „Sunoil" - 7 ani cu executare pentru corupție

Potențiali beneficiari ai grațierii:

Dan Voiculescu - judecat pe fond în dosarul „Institutul de Cercetări Alimentare".

Cătălin Voicu - 5 ani cu executare pentru corupție, aflat în recurs.

Florin Costiniu, fost judecător - 4 ani cu suspendare în dosarul „Voicu", în recurs.

Zsolt Nagy în dosarul „Poșta" - 3,5 ani cu suspendare, în recurs.

Tudor Chiuariu în dosarul „Poșta" - achitat, în recurs.

Inculpații din dosarul „Transferurilor" - între 3 ani cu suspendare și 8 ani cu executare, în recurs.
http://adevarul.ro/news/politica/par...4b0/index.html

Last edited by Miha-anca; 12.03.2013 at 16:51:15.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 15:26:42
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Și de unde știi asta?
Te-ai documentat dumneata?
Parcă ziceai să pui și sursa.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 17:00:51
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Si ce, PDL-ul nu are atatia corupti?
Cand o sa-i vad si pe Nuti Udrea, Videanu si compania la racoare, atunci o sa fiu de acord sa intre cu totii. Pana una alta, PD-ul e cel mai corupt partid in frunte cu tov. Basescu si nimeni de acolo nu pateste nimic.
Dar imi place titlul, mafia rosie. Pai PD nu e tot mafia rosie?
Nu vine tot din FSN?
Ce a fost Base inainte de 89? Vreun dizident cumva si nu stiu eu?
Eu auzisem ca a fost omul securitatii la Anvers.
Hai ca acum vor sa-l scoata unii si dizident.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 18:47:18
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si ce, PDL-ul nu are atatia corupti?
Cand o sa-i vad si pe Nuti Udrea, Videanu si compania la racoare, atunci o sa fiu de acord sa intre cu totii. Pana una alta, PD-ul e cel mai corupt partid in frunte cu tov. Basescu si nimeni de acolo nu pateste nimic.
Dar imi place titlul, mafia rosie. Pai PD nu e tot mafia rosie?
Nu vine tot din FSN?
Ce a fost Base inainte de 89? Vreun dizident cumva si nu stiu eu?
Eu auzisem ca a fost omul securitatii la Anvers.
Hai ca acum vor sa-l scoata unii si dizident.
Sigur ca si PDL-ul are coruptii lui: de ex. Blejnar, dar si altii. Nu stiu ca Nuti sa aiba dosar penal. Atata doar ca nu PDL, ci USL-ul a propus ca penalii sa fie gratiati. E o diferenta intre a-i avea si a cere ca sa fie iertati de vina ce o au. Sa nu uitam initiativa Monicai Macovei, care tot in PDL este.

Toata Romania asteapta de peste 20 ani sa se faca un nou inceput, fara hotii, fara penali, ci cu oameni cinstiti, de omenie, care s-ai conduca. Oare nu exista si din acestia in Romania? Ba, exista! atata doar ca nu au acces la putere sau nu doresc sa se asocieze cu asemenea putere corupta.
TOTI oamenii au pacate, dar Iisus Hristos ne-a dat posibilitatea de a ne indrepta greselile. Nu crezi ca asta ar fi o posibilitate si pentru penalii nostri? Ar fi, dar ei prefera o lege, care sa ii absolve fara sa faca penitenta, fara sa regrete si fara sa se angajeze ca nu mai repeta greseala. Adrian Nastase nu si-a recunoscut greseala, dar doreste sa fie gratiat. Iata, ce diferenta de atitudine.
Pe mine asta ma nemultumeste. Dar pe tine?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 19:00:34
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Doamna Anca, eu nu vreau sa vad "curgand sange", ca sa zic asa.
Eu personal sunt monarhist. M-a durut sufletul cand Basescu l-a balacarit pe Regele Mihai.
Dar ca sa revin la ce m-ati intrebat. Duhovnicul meu spunea ca noi nu ar trebui sa fim atat de preocupati de pacatele oamenilor, nici chiar de ale celor corupti. Felul in care s-a facut justitie in acesti ani, mai ales la televizor, unde s-a aruncat cu noroi in oameni spre "desfatarea" unora amatori de scandal mediatic, pe mine unul m-a dezgustat.
Ce folos avem noi daca sunt condamnati cutare si cutare?
Sa fie, nu zic ba. Dar macar sa nu fie selectiv, asa cum a fost pana acum.
Adica, ceva de genul, coruptii nostri sunt buni, ai vostri rai. Mogulii nostri sunt buni, ai vostri rai etc.
Asta nu e bine. Daca justitia ar fi cu adevarat cinstita, ar fi ceva. Dar tare mi-e teama cu nu este si ca procedeaza partinitor, la comanda politica.
De aceea, prefer sa ma abtin.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 19:31:32
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

1. Sursa afirmațiilor de mai sus, doamnă?
2. De unde știi dumneata cât/cui/dacâ Năstase și-a recunoscut vreo greșeală și mai ales de ce te preocupă asta?
Te ajută la mântuire?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 20:37:15
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Doamna Anca, eu nu vreau sa vad "curgand sange", ca sa zic asa.
Eu personal sunt monarhist. M-a durut sufletul cand Basescu l-a balacarit pe Regele Mihai.
Dar ca sa revin la ce m-ati intrebat. Duhovnicul meu spunea ca noi nu ar trebui sa fim atat de preocupati de pacatele oamenilor, nici chiar de ale celor corupti. Felul in care s-a facut justitie in acesti ani, mai ales la televizor, unde s-a aruncat cu noroi in oameni spre "desfatarea" unora amatori de scandal mediatic, pe mine unul m-a dezgustat.
Ce folos avem noi daca sunt condamnati cutare si cutare?
Sa fie, nu zic ba. Dar macar sa nu fie selectiv, asa cum a fost pana acum.
Adica, ceva de genul, coruptii nostri sunt buni, ai vostri rai. Mogulii nostri sunt buni, ai vostri rai etc.
Asta nu e bine. Daca justitia ar fi cu adevarat cinstita, ar fi ceva. Dar tare mi-e teama cu nu este si ca procedeaza partinitor, la comanda politica.
De aceea, prefer sa ma abtin.
Tocmai catre o Justitie care isi face datoria in mod impartial trebuie sa tindem. Ma indoiesc ca se poate ajunge la o Justie cu asemenea legi care gratiaza coruptii. Societatea are legi, care ii reglementeaza bunul mers. Legile proaste nu pot asigura decat prostul mers al ei. Despre asa un proiect de lege vorbim aici.
Daca ne referim la acest proiect de lege, noi ca crestini stim ca fiecare trebuie sa isi poarte crucea; ori politicienii tocmai asta nu vor, sa isi poarte crucea, ci sa isi pastreze pacatele, sa le continue si sa fie si apreciati pentru ele, lasandu-i, eventual pe termen nelimitat, in functiile pe care le au.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 21:13:58
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

2. De unde știi dumneata cât/cui/dacâ Năstase și-a recunoscut vreo greșeală și mai ales de ce te preocupă asta?
Te ajută la mântuire?
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 22:16:46
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Te ajută la mântuire?
Esti off-topic. Daca vrei raspuns, la intrebarile tale, scrie-mi pe privat.
Reply With Quote
Vechi 12.03.2013, 22:18:19
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
De acord cu tine.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CIA a colaborat in 1960 cu Mafia din SUA spre a asasina pe Fidel Castro mihailt Generalitati 13 08.01.2013 12:56:35
Ploaia rosie din Kerala, India Florin-Ionut Teologie si Stiinta 2 28.06.2011 14:58:18
De ce Sfintii Evanghelisti nu au cruce rosie? Marius22 Reguli in Biserica 0 15.11.2010 17:05:16
Trebuie sa terminam cu mafia din cimitire ionut_marcel Stiri, actualitati, anunturi 1 20.10.2006 18:15:57