View Single Post
Vechi 25.11.2007, 14:55:11
Alexandra-Ioana Alexandra-Ioana is offline
Banned

Data înregistrării: 19.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nicolae_nicolae
Dumnezeu poate fi cunoscut doar prin REVELATIE.Restul este credinta.Ceea ce cunosti tu despre Dumnezeu se datoreaza traditiei ordodoxe,adica prin intermediul celora care au primit harul Sfantului Duh.Tu nu il cunosti pe Dumnezeu,cunosti DESPRE Dumnezu.Ori ca sa il cunostosti pe Dumnezeu,nu este suficient ca tu sa te indrepti spre Dumnezeu,ci si ca Dumnezeu sa se aplece asupra ta.Pai.nu filosofam,am facut referire la Kant,pt a incerca sa te fac sa intelegi ca ratiunea inseamna limita(pt Kant Dumnezeu nu exista,ci este doar o posibilitate,asta datorita ratiuni).Teologia nu are nevoie sa demonstreze existenta lui Dumnezeu,deoarece baza ei este credinta.CRED INTR-UNUL DUMNEZEU,TATAL ATOTIITORUL...(obsevatie: :"CRED", nu "stiu")Tu interpretezi Sfanta Scriptura,si cred ca nu este de nasul oricui sa interpreteze Sfanta Scriptura.Numai cei alesi au acest drept,ceilalti au dreptul doar sa creada.Revelatia se manifesta doar atunci cand Duhul Sfant vorbeste prin tine.Asta este revelatia.Bineinteles ca poti pune intrebari despre credinta.Dar atunci cand pui si ti se raspunde prin sfanta traditie ortodoxa ,trebuie sa iei dogmele ca atare,adica asa cum s-au revelat celor care au "scris" aceste dogme,pt ca Duhul Sfant a scris prin ei,nu ei au scris.Prin interpretarea Bibliei de catre oricine s-a ajuns la:catolicism,protestanism,calvinism etc.Adica aceste credinte nu au harul Duhului Sfant deoarece interpreteaza.Toata teologia lor este profana,ca si toata conceptia celor care interpreteaza Sfanta Scripura.Ortodoxia se caracterizeaza,este definita prin revelatie.Restul nu este ortodoxie ci speculatie profana...
Sa nu iti fie cu suparare, dar nu pot sa fiu de acord cu tine.
Ai mare dreptate cand spui ca Duhul Sfant se primeste doar in urma credintei, dar gresesti foarte mult parerea mea atunci cand spui (practic asta spui) ca Biblia se adreseaza unui grup restrans de oameni... si doar acel grup restrans o poate intelege si isi poate permite sa spuna ceva pe marginea ei. Biblia a fost scrisa de persoane atat de diferite si a fost destinata TUTUROR. Pescari, vamesi, invatati (Pavel) de ex. sunt autori ai NT si el se adreseaza tuturor! Desigur ca exista o singura interpretare corecta si interpretarea aceasta se face tocmai cu ajutorul Duhului Sfant. Dar tu gura ta (sau na.. cu tastele tale :D) ai spus ca prin credinta primesti Duhul Sfant... asa ca daca primesti Duhul Sfant, cine te tine sa nu citesti si sa intelegi ce e de inteles???? Sper ca m-am exprimat cat de cat inteligibil.:rolleyes:
Important e tocmai sa citesti Scriptura in lumina Duhului Sfant, nu in lumina dogmelor... Daca dogmele sunt corecte, atunci vei ajunge si tu la aceeasi concluzie... stai linistit.:)

Ceea ce cunosc eu despre Dumnezeu se datoreaza lui Iisus Hristos... nicidecum tradtiei. Hristos este o Persoana al Dumnezeului meu triun, Persoana intrupata pe pamant, asa ca dragul meu... tot ce trebuie sa cunosc acum despre Dumnezeu mi-a fost revelat in EL!!:)

Daca nu ai vazut un om intorcand-se spre Dumnezeu in urma cercetarilor rationale... imi pare sincer rau...:( Dar eu am vazut... asa ca nu pot sa fiu de acord cu tine. Tocmai cercetarea stiintifica duce la un moment in care NU poti sa nu crezi ca exista Dumnezeu. Parerea mea este ca doar pseudo-cercetatorii nu ajung sa creada cu adevarat in Dumnezeu. Sa fim seriosi... intreaga creatie striga ca exista un Creator unic!
Sper ca nu am fost prea "acida".:)

Multa pace! :p
Reply With Quote