View Single Post
Vechi 13.03.2013, 16:40:02
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit O altfel de "ciocolată"

Citat:
În prealabil postat de Camy93 Vezi mesajul
Ce si cum ar trebui sa manance un bun crestin ca sa putem spune cu adevarat ca are grija de trupul, sufletul si mintea lui?
Pentru cei care cred că nu trebuie să ne îngrijim de trupul nostru, ci doar de suflet:
1 Tesaloniceni 5, 23
Însuși Dumnezeul păcii să vă sfințească pe voi desăvârșit, și întreg duhul vostru, și sufletul, și trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.

1 Corinteni
16. Nu știți, oare, că voi sunteți templu al lui Dumnezeu și că Duhul lui Dumnezeu locuiește în voi?
17. De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteți voi.
18. Nimeni să nu se amăgească. Dacă i se pare cuiva, între voi, că este înțelept în veacul acesta, să se facă nebun, ca să fie înțelept.
Pentru cei care se îngrijesc și refuză spre exemplu dulciurile de la magazin, iată o rețetă excelentă de masă de dimineață, atît gustoasă, cît mai ales sănătoasă:

Seara puneți la hidratat următoarele semințe (apa să depășească puțin semințele):

- 2-3 lingurițe de in, care e cel mai valoros din toată lista asta
- miez de nucă (cam 7 nuci sparte atunci, nu cumpărați numai miezul)
- cîteva migdale
- 12 alune de pădure scoase tot atunci din coajă
- sîmburi de bostan și de răsărită - cîte o lingură
- susan integral (nedecorticat) - o linguriță
- chia - un vîrf de linguriță

Dimineața cînd vă treziți beți două căni cu apă. După jumătate de oră amestecați în castron:

- miere de albine după gust - cîteva lingurițe
- pudră de roșcove - cîteva lingurițe
- scorțișoară măcinată - jumătate de linguriță
- cuișoare - foarte puține, măcinate (un vîrf delinguriță)
- deasupra niște nucă de cocos răzuită

Aveți deci două porții de mîncare cu minerale din belșug, iod, grăsimi vegetale de calitate, enzime trezite la viață care au predigerat semințele ajutînd la digestie, antioxidanți la greu (vedeți pe scala Orac unde sînt cuișoarele și scorțișoara), proteine bazice nepericuloase, diverse vitamine, șamd. Inul este un superaliment și să nu vă speriați dacă apa devine puțin gelatinoasă din cauza inului. Toate semințele sînd mai moi, mai ușor de mestecat și au gustul mai apropiat de momentul cînd au fost culese.

Atenție, nu beți apă decît după două ore după masă! Și, cînd spargeți nucile și alunele, mare, mare atenție la acel mucegai dinăuntru care poate conține una dintre cele mai puternice otrăvuri cauzatoare de cancer: aflatoxina!

Cine spunea că postul ortodox e greu?!

Ascultați Noul Testament ortodox online.

Last edited by Florin-Ionut; 13.03.2013 at 16:53:47.
Reply With Quote