Subiect: Habemus papam!
View Single Post
Vechi 16.03.2013, 21:52:35
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Pentru toate mizeriile de care este acuzat actualul Papa, Vaticanul a dat o dezmintire oficiala. Nu-si sade bine sa scormonesti prin gunoaie, draga Catalin. Te rog nu mai imprastia tot felul de acuzatii despre care se stie ca sunt o inscenare la adresa inaltului prelat.
Mirela, dar cand unii catolici ii denigrau pe ierarhi ortodocsi sau chiar sfinti de ce nu aveai aceeasi pozitie? Desi acelea erau denigrari, in ciuda faptului ca eu aduceam dovezi ca acele acuze nu sunt adevarate. Nu te-am vazut protestand atunci sau aducand cateva dovezi.
Eu am incercat sa dau dovezi echilibrate, nu hazardate. Tu imi aduci reprosuri bazate doar pe sentimente, ca tu ai o simpatie fata de noul papa, nu si pe argumente. Eu nu scriam nimic despre acest subiect daca nu vedeam reactia unor ortodocsi fata de noul papa sau de retragerea vechiului papa. Fiecare arata la ce tine mai mult. Nu inteleg de ce tu sau altii erau contrariati ca cineva s-a convertit pe forum la catolicism.
Daca mai e timp si de ortodoxie (pentru ca or sa aiba alegeri in viitor si luteranii, adventistii, anglicanii, penticostalii, nu mai ramane mult timp si pentru ortodoxie), iar sfintii nu sunt considerati destul de modernisti si ca nu mai sunt la moda, iata invatatura ortodoxa despre catolicism (ca unii vad ca il considera deja conducatorul Bisericii pe papa). Sfantul Iustin Popovici, un adevarat sfant, nu doar un om popular:
"Fiindcă în cursul istoriei, felurite erezii tăgăduiau sau denaturau anumite însușiri ale Dumnezeului-Om Hristos, în timp ce ereziile acestea europene îndepărtează pe Dumnezeul-Om în întregime și pun în locul Lui pe omul european. În această privință nu e nici o deosebire esențială între papism, protestantism, ecumenism și celelalte secte, al căror nume este “legiune”.
Conform gîndirii unitare a Părinților și a Sinoadelor, Biserica este nu numai una, ci și unică… Biserica este una și unică, pentru că ea este trupul Unuia și Unicului Hristos. Unde nu este Dumnezeul-Om, acolo nu există Biserica, iar unde nu există Biserica, acolo nici Euharistia nu există. În afară acestei identități, adică a Bisericii și a Euharistiei, se află erezia, falsa biserică și antibiserica. "
Ca sa fie clar, e vorba de catolicism si de institutia papala, nu de oamenii catolici sau de papa, ca aud iar povestea cu nu ne iubim semenii.
Reply With Quote