View Single Post
Vechi 21.03.2013, 14:15:24
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
O reorganizare administrativa este mai mult decat necesara. De ce sa nu reducem din atributiile guvernului? De ce sa nu dam mai multa putere comunitatilor locale? Acestea nu se pot intari si nu se pot dezvolta trainic in forma actuala cu 40 de judete. Prea multa birocratie. Descentralizare sa fie, insa cu cap si eficienta.
Corect, exista prea multa birocratie dar nu este o idee buna regionalizarea propusa. Unii au spus bine, regionalizarea este un prim pas spre impunerea documentelor biometrice si spre impartirea teritoriului Romaniei. Acum sunt vreo 40 de judete iar in fiecare judet exista mai multe comune iar atunci cand se vrea a face ceva impotriva interesului national (de orice natura) trebuie convinsi prea multi sefi, e mai usor sa convingi pe cei 8 sefi de regiune decat o armata de sefi (actuali). Consider ca se poate face o reducere a birocratiei prin desfiintarea comunelor cu mai putin de 5000 oameni (s-ar economisi enorm la buget), prin comasarea institutiilor judetene cu aceeasi activitate (ex.: APIA+Camera Agricola+Directia Agricola+nu stiu daca si cate or mai fi), prin desfiintarea consiliilor judetene sau comasarea lor cu prefecturile etc. Daca pe langa aceste desfiintari/comasari s-ar mai stopa si furtul banului public atunci...am avea crestere economica pozitiva. Dar toate acestea sunt vise pentru ca nu se vrea, din '89 incoace nu se vrea nimic pentru binele nostru, se vrea doar pentru distrugerea noastra. Spunea cineva pe aici ca nu crede ca se face regionalizare pentru ca ar fi prea multe cheltuieli cu noile acte de identitate si cu nu mai stiu ce...si ce daca? Imprumutam, doar asta facem din '89 incoace, dam salarii si pensii din bani imprumutati, cei ce ne vor "sfasiati" ne vor imprumuta cati bani vom dori pentru ca sunt doar niste hartii pentru ei, suntem datori peste 100 de miliarde de euro...crede cineva ca vom putea da vreodata inapoi acesti bani? Ma indoiesc, nu avem posibilitate, nu mai avem cu ce, poate ca din acest motiv astia vor sa imparta tara, ca s-o poata da mai usor in contul datoriilor iar "conducatorii" nostri fug cu averile furate prin tari exotice. L-am impuscat pe cel care a construit Romania (Causescu) dar nu am impuscat pe nimeni dintre cei care au jefuit-o, le-am dat pedepse cu suspendare sau am plimbat dosarele pana la prescriere...nu avem nici justitie, nu mai vorbesc de industrie, agricultura si paduri (la paduri e jalea cea mai mare). Totul s-a vandut, totul se scumpeste, tiganii si ungurii fac ce vor in tara iar romanii stau in casa, eventual mai ies pe strada cand castiga Romania vreun meci sau cand vine vreo "specie" ca Lady Gaga iar cei care nu reusesc sa "fure" un autograf plang vreo cateva zile de "durere"...asta a ajuns Romania.
Ne meritam soarta, acesta e adevarul.
Reply With Quote