Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.03.2013, 13:38:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Gata, i-am executat pe toti. Rafalele Plutoanelor Patriei au clopotit in toti Muntii Carpati. Sa-i vedeti cum cadeau secerati, chiar si asa muscand pamantul sfant al tarii ! Doar inspectorul sef Attilla Gabor se mai zvarcolea, cerand indurare. Dar i-am raspuns pe limba lui: "Nem to dom !" si am scos, din buzunarul de la piept, pistolul cu gloante tricolore. Aveam un glont pe teava: i l-am slobozit drept intre ochi.

Asa ca, acuma, stati linistiti la locurili voastre !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 13:42:02
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Foarte rău doctore, foarte rău!
Nu așa se rezolvă problemele!
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 14:15:24
maverick_65 maverick_65 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Locație: Iasi
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
O reorganizare administrativa este mai mult decat necesara. De ce sa nu reducem din atributiile guvernului? De ce sa nu dam mai multa putere comunitatilor locale? Acestea nu se pot intari si nu se pot dezvolta trainic in forma actuala cu 40 de judete. Prea multa birocratie. Descentralizare sa fie, insa cu cap si eficienta.
Corect, exista prea multa birocratie dar nu este o idee buna regionalizarea propusa. Unii au spus bine, regionalizarea este un prim pas spre impunerea documentelor biometrice si spre impartirea teritoriului Romaniei. Acum sunt vreo 40 de judete iar in fiecare judet exista mai multe comune iar atunci cand se vrea a face ceva impotriva interesului national (de orice natura) trebuie convinsi prea multi sefi, e mai usor sa convingi pe cei 8 sefi de regiune decat o armata de sefi (actuali). Consider ca se poate face o reducere a birocratiei prin desfiintarea comunelor cu mai putin de 5000 oameni (s-ar economisi enorm la buget), prin comasarea institutiilor judetene cu aceeasi activitate (ex.: APIA+Camera Agricola+Directia Agricola+nu stiu daca si cate or mai fi), prin desfiintarea consiliilor judetene sau comasarea lor cu prefecturile etc. Daca pe langa aceste desfiintari/comasari s-ar mai stopa si furtul banului public atunci...am avea crestere economica pozitiva. Dar toate acestea sunt vise pentru ca nu se vrea, din '89 incoace nu se vrea nimic pentru binele nostru, se vrea doar pentru distrugerea noastra. Spunea cineva pe aici ca nu crede ca se face regionalizare pentru ca ar fi prea multe cheltuieli cu noile acte de identitate si cu nu mai stiu ce...si ce daca? Imprumutam, doar asta facem din '89 incoace, dam salarii si pensii din bani imprumutati, cei ce ne vor "sfasiati" ne vor imprumuta cati bani vom dori pentru ca sunt doar niste hartii pentru ei, suntem datori peste 100 de miliarde de euro...crede cineva ca vom putea da vreodata inapoi acesti bani? Ma indoiesc, nu avem posibilitate, nu mai avem cu ce, poate ca din acest motiv astia vor sa imparta tara, ca s-o poata da mai usor in contul datoriilor iar "conducatorii" nostri fug cu averile furate prin tari exotice. L-am impuscat pe cel care a construit Romania (Causescu) dar nu am impuscat pe nimeni dintre cei care au jefuit-o, le-am dat pedepse cu suspendare sau am plimbat dosarele pana la prescriere...nu avem nici justitie, nu mai vorbesc de industrie, agricultura si paduri (la paduri e jalea cea mai mare). Totul s-a vandut, totul se scumpeste, tiganii si ungurii fac ce vor in tara iar romanii stau in casa, eventual mai ies pe strada cand castiga Romania vreun meci sau cand vine vreo "specie" ca Lady Gaga iar cei care nu reusesc sa "fure" un autograf plang vreo cateva zile de "durere"...asta a ajuns Romania.
Ne meritam soarta, acesta e adevarul.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 17:09:56
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 17:43:50
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit steaguri

mă imaginez ducându-mă la meciul Steaua-Dinamo.
eu stelist fiind, mă duc în mijlocul galeriei dinamoviste și încep să flutur steagul stelist.
nu cred că eu greu de imaginat ce aș păți.
bineînțeles că cei ce mi-au scos dintii din gura sunt vinovați și vor fi pedepsiți, dar autorul moral? el ce va păți?
voi fi declarat erou al galeriei steliste.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 18:34:20
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Dupa cum spune o vorba binecunoscuta: padure fara uscaturi nu exista: atat secuii au extremistii lor,cat si romanii! Insa,gasesc foarte curios acest interes care exista de ceva vreme de a inflama spiritele intre cele doua etnii...cu ce scop,asta numai bunul Dumnezeu o stie si cei care se ocupa sa bage zazanie...
Cand in anul 2008, extremisti din Noua Dreapta au snopit in bataie un adolescent maghiar - http://www.youtube.com/watch?v=rKcjV-GKRHA - nu a mai facut nimeni atata tam-tam,iar autorii au ramas cica "necunoscuti",desi incidentul avusese loc chiar in fata sediului politiei locale,fara ca organele abilitate sa intervina in vreun fel...
Lucrurile nu stau chiar asa cum sunt prezentate in zonele respective si, cu exceptia acestor extremisti care exista de ambele parti,romanii si secuii chiar se inteleg,se ajuta intre ei,sunt prieteni,exista casatorii mixte etc.Oameni la locul lor care s-au adaptat la aceasta convietuire si inca foarte bine.Indiferent ce mici sau mai mari orgolii nationaliste au unii si altii in inima lor,le tin in familie sau pentru ei insisi,fara a-i leza pe ceilalti.
Eu cunosc multi romani care traiesc sau chiar s-au mutat printre maghiari si nu i-am auzit sa se planga,dimpotriva,mi-au spus ca se inteleg foarte bine,ca se ajuta reciproc etc.
Personal stiu multi secui si impresia pe care mi-au lasat-o marea lor majoritate a fost foarte buna, iar la Brasov,vecinii cei mai saritori si de treaba pe care ii am sunt tocmai cei de etnie maghiara.
Si atunci,de ce sunt scoase in evidenta niste gesturi extreme si promovate cu o asemenea amploare,cand pur si simplu ar fi normal sa fie deferite justitiei si sa se ia masuri fara atata spectacol mediatic sau virtual?Ma intreb si eu...
Bine ar fi, inainte de a ne inflama si noi si a sari cu "palosul dreptatii" la lupta,sa cugetam cu intelepciune si sa avem rabdare ca lucrurile ce acum inca nu se vad sa iasa la iveala.

Last edited by heaven; 21.03.2013 at 18:42:09.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 18:38:34
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Dupa cum spune o vorba binecunoscuta: padure fara uscaturi nu exista: atat secuii au extremistii lor,cat si romanii! Insa,gasesc foarte curios acest interes care exista de ceva vreme de a inflama spiritele intre cele doua etnii...cu ce scop,asta numai bunul Dumnezeu o stie si cei care se ocupa sa bage zazanie...
Cand in anul 2008, extremisti din Noua Dreapta au snopit in bataie un adolescent maghiar - http://www.youtube.com/watch?v=rKcjV-GKRHA - nu a mai facut nimeni atata tam-tam,iar autorii au ramas cica "necunoscuti",desi incidentul avusese loc chiar in fata sediului politiei locale,fara ca organele abilitate sa intervina in vreun fel...
Lucrurile nu stau chiar asa cum sunt prezentate in zonele respective si, cu exceptia acestor extremisti care exista de ambele parti,romanii si secuii chiar se inteleg,se ajuta intre ei,sunt prieteni,exista casatorii mixte etc.Oameni la locul lor care s-au adaptat la aceasta convietuire si inca foarte bine.Indiferent ce mici sau mai mari orgolii nationaliste au unii si altii in inima lor,le tin in familie sau pentru ei insisi,fara a-i leza pe ceilalti.
Eu cunosc multi romani care traiesc sau chiar s-au mutat printre maghiari si nu i-am auzit sa se planga,dimpotriva,mi-au spus ca se inteleg foarte bine,ca se ajuta reciproc etc.
Personal stiu multi secui si impresia pe care mi-au lasat-o marea lor majoritate a fost foarte buna, iar la Brasov,vecinii cei mai saritori si de treaba pe care ii am sunt cei de etnie maghiara.
Si atunci,de ce sunt scoase in evidenta niste gesturi extreme si promovate cu o asemenea amploare,cand pur si simplu ar fi normal sa fie deferite justitiei si sa se ia masuri fara atata spectacol mediatic?Ma intreb si eu...
Bine ar fi, inainte de a ne inflama si noi si a sari cu "palosul dreptatii" la lupta,sa cugetam cu intelepciune si sa avem rabdare ca lucrurile ce acum inca nu se vad sa iasa la iveala.
nu iau apărarea nimanui, dar atitudinea ostentativă nu atrage nimic bun.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 19:57:25
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Se pare ca la indemnul presedintelui Traian Basescu s-a luat decizia de reimpartire teritoriala a Romaniei.
Voi ce parere aveti? vi se pare o decizie de bun sau rau augur? In ce directie credeti ca vor merge lucrurile?
O mare greseala aceasta regionalizare, dar... si intrarea in UE se dovedeste a fi mare greseala si uite ca ne-au bagat...
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 20:06:24
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

-nu sunt de acord cu violenta,am vazut si unguri oameni normali,dar in tinutul secuiesc -Covasna,Harghita..lucrurile stau altfel decat in Brasov
-acolo majoritatea sunt maghiari,la primarii si consilii si in institutiile statului roman sunt maghiari in proportie de 80% ..si exista si extremistii care ii indeamna pe unguri sa fie impotriva romanilor
-pe de alta parte politicienii majoritatea sunt corupti,indiferenti sunt numai dupa bani s-au dat cu comunistii,cu masonii,cu oricine numai bani sa iasa
-la alegeri s-au unit si unii si altii cu UDMR-ul -rusine lor
-pe langa toate acestea exista si o indiferenta a romanilor,o nepasare,o lene,o lasitate in general asa,o delasare
-nu zic sa luam palosul in mana dar sa fim romani,nationalisti si ortodocsi in acelasi timp este un lucru normal si firesc de care nu prea se mai tine cont

-cam toti duhovnicii romani au fost si sunt atat ortodocsi dar si pt neam si tara
-parintele Staniloae asa bland cum era el totusi are niste articole atat de frumoase in care vorbeste de neamul romanesc si de ortodoxie care trebuie sa fie nedespartite:

Parintele Staniloae- CREȘTINISM ȘI NAȚIONALISM

Parintele Staniloae- ORTODOXIA, LUMINA LUMII ȘI INIMA NEAMULUI ROMȂNESC

Parintele Staniloae- ORTODOXIE ȘI ROMÂNISM

"Pentru pământul nostru și pentru credința noastră, fie numai a noastră, fie a creștinătății întregi, strămoșii noștri au făcut minuni. Căci ce e altceva decât o minune faptul că am reușit să ne menținem în ciuda tuturor furtunilor, luptând cu arma, suferind silnicii, respingând ispite.
Cu Dumnezeu, Românul e tare. S-a dovedit mai tare ca orice neam. Cu Doamne ajută! răzbește prin orice. Doamne ajută! a fost în viața română secretul succesului, cheia biruinței și a rezistenței. Dar fără Dumnezeu suntem foarte slabi. Simțim aceasta acum, după război, când Doamne ajută a început să fie uitat în politică, în educație, în gospodărie.
Vrem să devenim iar tari, neînfrânți de nici un pericol, să ne întoarcem la Dumnezeu, la puterea verificată de veacuri a neamului nostru! Să ne întoarcem la credință în organizarea statului, în școală, în viața socială, să lăsăm modelele statelor apusene, necredincioase și raționaliste!"

"Creștinul se întreabă: pot eu, în calitatea mea de creștin care nu se joacă cu obligațiile față de Iisus Hristos și cu problema mântuirii sufletești, să fiu în același timp naționalist, să-mi iubesc neamul cu înfocare și să lupt neîncetat pentru apărarea și înălțarea lui?Naționalistul, care poate nu e încă și creștin, e și el dator să se întrebe: are oare într-adevăr naționalismul meu lipsă de creștinism? E necesar oare creștinismul în cadrul concepției mele naționaliste, ca un factor indispensabil pentru ridicarea neamului, care e ținta strădaniei și a vieții mele?Întrebările acestea se pot concentra astfel: Este creștinismul, trăit și judecat consecvent, o cale necesară spre naționalism și naționalismul, la rândul său, o cale necesară spre creștinism?A fost una din însemnatele descoperiri ale timpului nostru răspunsul pozitiv la amândouă aceste întrebări.Creștinismul e perfecționarea relației naturale dintre om și om, desăvârșirea comuniunii, desăvârșirea dragostei, sau legătura desăvârșirii. De aci nu este decât un pas până la a spune: cea mai naturală dintre relații, dintre manifestările necesare naturii, este comuniunea cu cei apropiați, care au în toate cazurile firești aceeași limbă, aceeași istorie, aceleași aspirații, același destin.Creștinismul n-a venit să se opună tendințelor celor mai firești de comuniune, concretizărilor celor mai profunde ale acestor tendințe, n-a venit să înăbușe natura, să o facă să caute alte forme de comuniune, mai puțin firești, ci să intensifice, să înalțe, să desăvârșească formele naturale ale relațiilor omenești.Comuniunea este chiar o condiție fundamentală a mântuirii. Nu poți împlini voia lui Dumnezeu, nu poți exercita faptele creștinești, nu poți afla și experia pe Dumnezeu chiar, decât în cadrul comuniunii. Iar comuniunea cea mai firească, cea mai de temelie, este aceea între membrii aceleiași națiuni. În mod necesar ea trebuie folosită pentru trăirea în cadrul ei a conținutului religios. Un creștin e fericit de țesătura de ocazii ce i-o oferă apartenența la comunitatea națională, pentru a-și trăi în ea conținuturile religioase, întrucât e om legat de un spațiu, împletit prin limbă, prin istorie, cu un grup național, el nu se poate izola de acel grup, pentru a stabili altă comuniune, căci pentru aceasta ar trebui să fugă din țara unde s-a născut, unde l-a destinat Dumnezeu să trăiască.Credința creștină e pentru credincios un impuls spre afirmarea comuniunii naționale, spre iubirea mai presus de fire a celor cu care firea l-a așezat în relații fundamentale de viață. Creștinismul răzbate în mod necesar spre naționalism.Mântuirea, desigur, e o problemă care trebuie să frământe personal pe fiecare om, dar ea nu poate fi dobândită de om printr-o trăire de eu izolat, ea nu se împărtășește omului în această calitate – care e calitate anormală – ci în calitatea lui de membru al unei comunități, iar cea mai firească comunitate este cea națională. Dumnezeu nu mă va răsplăti pentru modul cum am știut să mă desfac de comuniunea firească în care mi-a fost dat să trăiesc, ci după modul în care am afirmat această comuniune cu voința și cu iubirea mea creștină.Dumnezeu privește pe om nu în izolarea lui, ci ca membru al unei comunități mai largi, privește propriu-zis comunitățile și, prin ele, face părtaș pe om de har și mântuire. Și întrucât comunitățile cele mai firești sunt neamurile, de ce n-am spune că privirea directă a lui Dumnezeu cade pe neamuri și numai întrucât inșii fac parte din neamuri, simte fiecare privirea lui Dumnezeu asupra lui.În cartea Iui Daniil se spune că Dumnezeu pune în cumpănă împărăția, nu pe ins în parte (Dan. 5, 25-28). Iar la Apocalipsă se vorbește de mântuirea neamurilor, nu a inșilorDar dacă creștinismul tinde spre naționalism, și acesta duce, gândit și trăit consecvent, spre creștinism. Naționalistul vede nația sa ca un întreg, nu ca o pulbere de inși. El o vrea închegată. El vrea pe fiecare membru al ei dominat de conștiința că aparține prin destin națiunii sale, că nu-și poate găsi fericirea în afară de ea, pe cont propriu, că sunt fire puternice care leagă invizibil pe membrii națiunii."
(Parintele Staniloae)

Parintele Staniloae- NAȚIONALISMUL ÎN CADRUL SPIRITUALITĂȚII CREȘTINE

Parintele Staniloae- SPRE STATUL ROMÂN CREȘTIN

Parintele Staniloae- ORTODOXIE ȘI NAȚIUNE

Last edited by antiecumenism; 21.03.2013 at 20:13:17.
Reply With Quote
Vechi 21.03.2013, 20:52:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Multumesc pentru raspuns!Din ce am dedus,o parte din el imi era adresat.
O mare parte dintre secuii pe care eu i-am cunoscut erau din judetele Harghita si Covasna,deoarece acolo exista trei cluburi care se ocupa de cursele cu caini nordici,la care eu am participat ani de zile.Am avut ocazia sa interactionez cu ei in tot acesti ani,sa le calc pragul lor si familiilor lor,sa ma imprietenesc cu o parte dintre ei si sa iau contact in mod direct cu stilul de viata care exista acolo,dar si cu gandirea lor.Deasemenea,am cunostinte,prieteni care au astfel de prietenii sau chiar casatorii cu etnici maghiari.
Este foarte simplu: atata vreme cat ii respecti,te respecta,te primesc in casele lor,te ajuta,iti sunt prieteni si nimeni nu are nimic cu tine.Ca sa nu mai spun ca in afaceri si alte daraveli pecuniare sunt mult mai corecti si te poti baza pe ei,mai mult decat pe majoritatea romanilor cu care am interactionat in acest sens.
Asta nu inseamna ca nu au si ei orgoliile lor,sunt intr-adevar nationalisti,au fost crescuti intr-o anumita mentalitate,iar asta nu le-o poti schimba.Dar,parca noi nu avem orgoliile noastre?Asta este ceva uman,pana la urma si tine de mediul in care ne-am crescut si dezvoltat fiecare dintre noi.
Deasemenea,nimeni nu a spus ca nu exista si anumite nereguli in acele zone si ca totul este o feerie,insa,acum,ma intreb si eu: cum de a ajuns un copil de 15 ani sa afiseze ostentativ acea bentita?S-a trezit peste noapte spiritul revolutionar in ea?Care a fost sensul?Ce spera sa obtina prin asta?
Apoi,atata scandal legat de amenintarea cu moartea facuta pe profilul de facebook...mi se pare exagerat.Cine are curiozitatea sa intre pe profilul de facebook al celor din Noua Dreapta sau sa urmareasca alte comentarii lasate la diferite articole de catre unii romani zelosi la adresa secuilor...sa vedeti acolo amenintari!Si atunci care este solutia,sa declansam un razboi civil din cauza unor amenintari pe facebook?
Una peste alta,atat romanii,cat si secuii din acele zone sunt marea lor majoritate oameni pasnici,care stiu sa convietuiasca in buna pace,dovada este ca asta se intampla de atatia ani!Problema nu este cu oamenii de rand,ci cu cei care au niste interese anume si cauta sa ii asmuta pe unii contra altora.Si,din pacate,trist...insa,cand exista interese politice majore,oamenii de rand sunt priviti ca niste simple instrumente in atingerea scopului si pot fi oricand manipulati sau sacrificati in acest sens.
De aceea am spus ca este bine sa privim putin la rece lucrurile,cu dreapta socoteala,fara sa ne inflamam la articolele bomba produse la comanda pe internet sau presa si sa cautam sa intelegem cam de unde bate vantul si unde se doreste sa se ajunga...

Last edited by heaven; 21.03.2013 at 21:01:52.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36