Citat:
În prealabil postat de catalin2
1. Din oase nu izvoraste niciodata mir.
|
Si nici nu se poate face sa para ca au izvorat din ele?
Citat:
Sfintele moaste se cunosc imediat dupa cum arata, sunt diferite fata de oasele normale: sunt usoare, au o culoare galben-bruna, un miros specific.
|
Canonul ortodox care afirma asta, fiind care?
Esti o persoana documentata, fata de Miha-Anca, sigur ai sa poti raspunde la intrebarea asta.
Si inca o intrebare: oasele albe cui apartin?
E normal sa fie puse in biserica ortodoxa, spre inchinare?
Citat:
2. Cine sa-l puna? Tu spui de un fel de conspiratie, dar nu exista asa ceva.
|
Cum nu?
Pai inghitim atatea teorii ale conspiratiei, despre evrei, despre catolici, despre neoprotestanti, masoni, etc. si ne sta in gat o mica
conspiratie cu iz ortodox?
Citat:
Pana acum in ortoodxie nu am citit sa faca cineva minuni false,
|
Ignoranta personala plasata intr-un context convenabil, nu este un argument.
Personal, nu cred ca e singurul fals miracol.
Tot in perioada in care ofensiva cipofoba a atins un apogeu (parca in 2009) o icoana de la Petru Voda a inceput sa planga tam-nisam, pentru foarte scurt timp iar stirea a trecut fara prea mari tamtam, chiar si din lumea orthoblogiei cipofobe.
Probabil de undeva de mai sus s-a dat un avertisment ca s-a depasit masura.
Mi se pare normal ca astfel de lucruri o data descoperite sa fie musamalizate, omul de rand ar incepe sa-si puna intrebari la care poate n-ar gasi cele mai bune raspunsuri.
Daca intr-o biserica BOSV s-ar petrece un miracol din asta cu iz ortodox, ce ai zice?
Fiind schismatici, sigur e o inselatorie.
Dar daca schismaticii ar inmana trusa cu miracole unui aparent ortodox convins, care ar folosi-o intr-un context ortodox-ortodox, atunci ce am zice?
Nu ca e miracol autentic?
De ce n-ar fi?
Citat:
nimeni nu se joaca cu asa ceva si nici nu ar avea vreun interes.
|
Oare?
Nu avea Danion interesul de a promova stilismul celor de la Slatioara?
Nu este oare implicat in miscarea cipofoba, pentru care vreo jumatate de an a tinut conferinte explicandu-le tuturor ca el stie din surse ezoterice supersigure ca sunt cipuri in permisul de conducere ca pe urma sa recunoasca ca nu exista asa ceva?
Nu a participat la ultima demonstratie cipofoba, de un ridicol esec (ca si celelalte), aratand ca practic n-a fost niciodata complet vindecat?
De ce avea nevoie pentru a da astfel de "lectii"?
Autoritate si credibilitate.
Ori, asa ceva nu se poate construi doar cu carti si conferinte de o calitate duhovniceasca indoielnica (ma refer la conferinte, cartile lui nu le-am buchisit)
Citat:
In afara Bisericii, poate.
|
Din interior se fac cele mai reusite jocuri.
Citat:
Tu crezi ca in inchisoare nimeni nu a fost sfant? Numai cati martiri au fost, de obicei un martir capata si sfinte moaste.
|
Nu, doar am indoieli ca vreo unul cu calitati autentice de sfant a ajuns si-a lasat osemintele in cutiuta
stilistului Danion.