Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.
|
Parintele Tanase este o predica vie impotriva avortului.
La Iasi se fac actiuni la usa doctorului ginecolog, dand sprijin si indrumare femeilor, care vor sa avorteze.
BOR este activa dar nu asa de ostentativ, ci se vorbeste cu mamele in cauza si le indeamna la ganduri mai bune.
Practic multe manastiri au case de copii, pe care ii cresc cu dragoste de Dumnezeu. De exemplu Parintele Iustin Parvu are o casa de copii la Petru Voda; sau la manastirea Bistrita olteana este iarasi o casa de copii, si in multe alte locuri. Copiii sunt ingrijiti si educati.
Iata si cuvintele Pr. Tanase:
"
Să știți că nu contează numărul de copii născuți, ci numărul de copii crescuți, educați și destinați împărăției lui Dumnezeu, raiului. În schimb, se contabilizează numărul de avorturi. Nu este important câți copii ai, ci câți ai omorât.
O femeie poate să nască un copil și atât. Poți avea 18 copii, dar să ucizi unul și, dintr-odată, intri în rândul criminalilor. Și nu crima în sine este problema cea mai gravă, ci lipsirea copilului de lumina dumnezeiescului botez. Crima este un rău cumplit, dar marele rău, nerezolvabil, rămâne lipsirea pruncului de botez."