Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.03.2013, 09:47:22
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de guardian knight Vezi mesajul
Cred ca faceti o exagerare monumentala sustinand teza aportului civilizator al rasei maghiare in Transilvania !!!
Transilvania a fost un spatiu in care diferitele nationalitati mai intai ale Sfantului Imperiu, mai apoi, dupa impartirea lui in doua sub imparatul Leopold ale Imperiului de Rasarit (Osterreich) au colaborat. Acelasi lucru s-a petrecut si in nordul Italiei, in Boemia etc, etc, peste tot unde a fost Imperiul. Puteai foarte bine sa fii ungur si sa ajungi la cele mai inalte pozitii in Imperiu. Puteai foarte bine sa fii roman (ca Pavel Chinezul bunaoara) si sa ajungi generalissim al Imparatiei. Puteai sa fii jumatate ungur si jumatate roman, ca Matei Corvin si sa fii rege. Dealtfel, Matei Corvin e emblematic: putini "transilvaneni" ar putea spune cu precizie ca, prin vene lor, curge sangele numai a unei singure natiuni. Stiti bine ca nationalitatea, asa cum o intelegem azi, e un concept care a aparut extrem de tarziu, abia acum vreo 200 de ani, un concept strain Imperiului.

Citat:
Ce au adus acesti nomazi din asia, asa cum bine aratati originena lor, decat faptul de a fi locotenentii stapanului sas sau ,mai tarziu austriac, pe care l-a slujit cu devotament de caine,
A-ti sluji cu devotament stapanul a fost mereu un lucru privit cu cea mai mare consideratie un intreg Ev Mediu. Un lucru de onoare. Si invers, crima de rebeliune contra stapanului, adica pacatul feloniei, a fost privit ca unul dintre cele mai oribile lucruri de care natura cazuta a oamenilor e capabila.

Citat:
pana cand, prinzand momentul oportun,intr-un demers de recuperare a vechiului spirit, si-a infipt coltii in insasi mana care-i dadea de mancare de secole ( Marea revolutie de la 1848 !) dorind sa-i alunge pe Imperiali,
Nu-i asa ca, in fond, stiti foarte bine cine a inspirat "marea revolutie de la 1848" ? Aceleasi puteri oculte care inspirasera si revolutiile anterioare, din Olanda, Anglia si, mai ales, din Franta. Aceleasi puteri care au exacerbat nationalismele de tot felul ieri, si care astazi sunt impotriva nationalismului fiindca au trecut la o noua etapa a planului lor. Aceste forte sunt conduse de un print, care se numeste Printul Acestei Lumi. Un singur obstacol le sta in fata si ele stiu foarte bine cine se opune lor: Biserica Catolica. Au incercat sa o infiltreze, dar nu au reusit. Au incercat sa o scufunde, dar nu au reusit. Azi incearca un razboi de uzura contra ei, dar nu vor reusi. Am citit eu intr-o carte ca nu vor reusi. O aveti si dv: se cheama "Evanghelia dupa Matei". Si, avand in vedere Cine spune ca nu vor reusi, nu am nici cel mai mic dubiu.

Nu numai ungurii s-au lasat antrenati in ceea ce manualele de istorie numesc, extrem de inspirat (dar fara sa dezvolte ideea) "MOMENTUL de la 1848". Alaturi de ei, au fost si romanii. Motivul pentru care ungurii au reusit sa fie primiti la co-guvernarea imparatiei, pe cand romanii nu, depaseste cadrul topicului.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 12:54:51
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Uf, bine că are ce are Prince numai cu catolicii ceva!
Noi ortodocșii suntem lăsați în pace.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 13:20:17
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Nu sunt de acord ca nu stiu ce putere oculta leaga si dezleaga totul si le face pe toate.
Viziunea asta conspirationista e absurda si e cel mai usor mod in care poti explica evenimente a caror cauza nu o cunosti. Cand nu stii care e cauza dai vina pe aia cativa pitici care stau la o masa si fac jocurile pe Terra, de la razboaie si revolutii pana la crize economice, alimentare si epidemii.
Hai sa fim seriosi. Pana si faza aia cu Masoneria e mult exagerata. Nimeni nu neaga ca masoneria are un rol negativ in istorie si ca a pus la cale unele rautati, dar ea nu este decat un factor. Factorii in istorie sunt foarte multi. Inclusiv in revolutia franceza, care se spune ca a fost opera masoneriei, e gresit. Masoneria a fost unul din factorii care au avut un rol important in revolutie, e adevarat. Dar nu a fost singurul factor. Au fost foarte multi.
E usor sa alegi o organizatie oculta si pentru toate relele care se petrec pe lume sa arunci vina doar pe aia. Dar realitatea e mult mai complexa si are multe aspecte, ca sa citez un clasic al cinematografiei romanesti.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 13:47:34
redemptor redemptor is offline
Banned

Data înregistrării: 06.03.2013
Implicit

Orice vor face în viitor ungurii și secuii, nu vor putea să ne ia țara, noi românii am fost adormiți în cei 50 de ani de comunism de aia nu ne mai putem trezi. Se tot spune că înainte de 1944 mentalitatea românească era alta, unii părinți ai Ortodoxiei sau avocați, oameni de știință sau alte minți luminate ale poporului român de la acea vreme au spus despre comunism că este cel mai mare blestem pe capul poporului român, puțin după evenimentele din decembrie 1989 s-a declanșat la Tg Mureș în martie 1990 revolta populară maghiară unde s-au dat lupte de stradă, de aici rezultă faptul că UDMR la fel ca și PSD (FSN,PDSR) a intrat la gurvenrare prin violență dezbinând poporul român.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 14:48:59
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de redemptor Vezi mesajul
noi românii am fost adormiți în cei 50 de ani de comunism de aia nu ne mai putem trezi. Se tot spune că înainte de 1944 mentalitatea românească era alta,
Asta asa este. Inainte de 1944 si mentalitatea ungureasca era alta. Ungurii, ca si romanii, au suferit mult sub comunism, care pare a fi atins, sper ca partial si tranzitoriu, ceva din fibra morala a lor. Uite inca ceva care ne uneste.

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 15:11:05.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 15:14:05
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Nu-i asa ca, in fond, stiti foarte bine cine a inspirat "marea revolutie de la 1848" ? Aceleasi puteri oculte care inspirasera si revolutiile anterioare, din Olanda, Anglia si, mai ales, din Franta. Aceleasi puteri care au exacerbat nationalismele de tot felul ieri, si care astazi sunt impotriva nationalismului fiindca au trecut la o noua etapa a planului lor. Aceste forte sunt conduse de un print, care se numeste Printul Acestei Lumi. Un singur obstacol le sta in fata si ele stiu foarte bine cine se opune lor: Biserica Catolica. Au incercat sa o infiltreze, dar nu au reusit. Au incercat sa o scufunde, dar nu au reusit. Azi incearca un razboi de uzura contra ei, dar nu vor reusi. Am citit eu intr-o carte ca nu vor reusi. O aveti si dv: se cheama "Evanghelia dupa Matei". Si, avand in vedere Cine spune ca nu vor reusi, nu am nici cel mai mic dubiu.
Ba sa avem iertare, cred ca Biserica Catolica s-a afundat pana in gat in utopia asta umanista.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 15:41:46
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Ba sa avem iertare, cred ca Biserica Catolica s-a afundat pana in gat in utopia asta umanista.
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.

Ca sa aveti o imagine despre cum mobilizeaza Biserica Catolica oamenii pentru apararea valorilor familiei, iata o fotografie de la mitingul de la Paris care are loc chiar in aceste momente:

pe urma comparati cu participarea de 150 de persoane la un miting asemanator de la Constanta, de ieri.

Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia.

Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ?

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 15:45:18.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 16:12:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Ceea ce vad eu este ca BOR-ul cocheteaza cu "utopia umanista". Deocamdata, Biserica Catolica e singura in lupta contra avortului, contraceptiei si eutanasiei. Eu nu am auzit vreun preot ortodox care sa se exprimat impotriva contraceptiei in vreo predica. Nici nu am citit vreun document al Bisericii Ortodoxe despre contraceptie.

Ca sa aveti o imagine despre cum mobilizeaza Biserica Catolica oamenii pentru apararea valorilor familiei, iata o fotografie de la mitingul de la Paris care are loc chiar in aceste momente:

pe urma comparati cu participarea de 150 de persoane la un miting asemanator de la Constanta, de ieri.

Cam asta e diferenta. Pe Biserica Ortodoxa, de poruncile lui Dumnezeu o doare in spatele cladirii...A capotat de mult, cazand la intelegere cu puternicii zilei si cu Printul Lumii Acesteia.

Apropo si ca sa revenim ontpic: stiti ca noua Constitutie maghiara interzice "casatoria" homosexuala ? Cand vom auzi si pe Daniel si altii ca el facand eforturi contra acestui flagel ?
Poate si la Paris a fost interzisa "casatoria" homosexuala si nu stim noi.
Cand am zis de utopia umanista ma refeream la asta :

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-mondiale.htm

In rest probabil in multe privinte aveti dreptate, numai ca la noi adevarul nu e la cheremul unui singur om, fie el si IPS Daniel.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 16:25:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Poate si la Paris a fost interzisa "casatoria" homosexuala si nu stim noi.
Nu, dimpotriva, la Paris guvernul de stanga a adoptat o lege care permite casatoria homosexuala. Iar mobilizarea Bisericii, cu episcopii in frunte, a fost exemplara. Au scos milionul de oameni in strada pentru o cauza care nu are legatura evidenta cu burtica.
"Papa ? Cate divizii ?" intreba Stalin. La Paris au defilat 100 de divizii de infanterie ale Ecclesiei Militans.

Citat:
Cand am zis de utopia umanista ma refeream la asta :

http://www.hotnews.ro/stiri-internat...e-mondiale.htm
Vedeti dv, in timp ce Dumnezeu a spus clar oamenilor ca trebuie sa evite legaturile homosexuale, El nu s-a pronuntat asupra unei autoritati financiare mondiale. Prin urmare, a sprijini un astfel de proiect e un lucru permis de Dumnezeu (parere teologica permisa), pe cand a sprijini legaturile homosexuale, contraceptia ori avortul sunt lucruri interzise de Dumnezeu.

Citat:
In rest probabil in multe privinte aveti dreptate, numai ca la noi adevarul nu e la cheremul unui singur om, fie el si IPS Daniel.
Tot astfel stau lucrurile si la noi. Si, asa cum documentul papal care defineste contraceptia drept pacat de moarte a avut mare rasunet, va asigur ca si un document emis de Patriarhul BOR pe o asemenea tema ar avea un mare rasunet, cel putin in mediile romanesti. Din pacate, deocamdata nimic...

www.catehism.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 24.03.2013 at 16:30:53.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2013, 16:32:42
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, dimpotriva, la Paris guvernul de stanga a adoptat o lege care permite casatoria homosexuala. Iar mobilizarea Bisericii, cu episcopii in frunte, a fost exemplara. Au scos milionul de oameni in strada pentru o cauza care nu are legatura evidenta cu burtica.
"Papa ? Cate divizii ?" intreba Stalin. La Paris au defilat 100 de divizii de infanterie ale Ecclesiei Militans.

Vedeti dv, in timp ce Dumnezeu a spus clar oamenilor ca trebuie sa evite legaturile homosexuale, El nu s-a pronuntat asupra unei autoritati financiare mondiale. Prin urmare, a sprijini un astfel de proiect e un lucru permis de Dumnezeu, pe cand a sprijini legaturile homosexuale, contraceptia ori avortul sunt lucruri interzise de Dumnezeu.

Tot astfel stau lucrurile si la noi. Si, asa cum documentul papal care defineste contraceptia drept pacat de moarte a avut mare rasunet, va asigur ca si un document emis de Patriarhul BOR pe o asemenea tema ar avea un mare rasunet, cel putin in mediile romanesti. Din pacate, deocamdata nimic...
Exista un asemenea document, nu de hartii ducem noi toti lipsa. Si in documentul Papei nu e vorba de finante mondiale ci de punerea umarului la constructia unei utopii, nu-i de mirare ca a fost pe placul miscarii Occupy. Iisus nu a fost Robin Hood din pacate pentru Papa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Dan Puric presedintele Romaniei tot-Laurentiu Generalitati 218 10.11.2012 21:24:19
POCAINTA ROMANIEI iosif Pocainta 90 16.08.2011 04:07:59
De ziua Romaniei... silverstar Generalitati 2 01.12.2008 15:10:39
DESTEPTAREA ROMANIEI??? MARIUS_DANIEL Biserica Ortodoxa si Massmedia 8 29.05.2007 19:41:36