Citat:
Īn prealabil postat de bogdan81
Eu nu inteleg. Undeva la inceputul filmuletului cineva se adreseaza unui inchinator spunandu-i : "Fara servetel ca se ia mirul." Apoi, un minut mai tarziu altcineva spune:
"A izvorat fratilor". Pai atunci intreb si eu: de unde era mir prima data cand i s-a zis aceluia sa nu stearga ca se ia mirul, din moment ce a izvorat mai tarziu ?
De aici reiese ca moastele au fost unse cu mir inainte.
Dar sa zicem ca nu au fost unse si ca au izvorat chiar ele mir. De ce daca acesti oameni sunt sinceri, onesti, nu se supun probei Bisericii? De ce nu se face asta in prezenta episcopului locului? De ce nu este invitat episcopul niciodata? De ce sunt mereu aceiasi oameni acolo, cei din jurul lui Danion care tin acele moaste?
De ce umbla cu acele moaste, daca sunt moaste, fara binecuvantarea episcopului?
Ei zic ca au binecuvantare de la duhovnici. Dar de unde pana unde au ajuns duhovnicii sa dea binecuvantare sa umble cineva cu sfinte moaste la el?
|
Se vede clar ca oamenii se opreau in special la acel craniu, care mirosea puternic a mir. In timp ce oamenii se inchina moastelor, mirul se inmulteste, deci devine vizibil prin picaturile ce se formeaza. Mirosul de mir s-a simtit tot timpul. Celui cu servetelul i se spune: "
Daca Dumnezeu ne da un semn, e bine sa se bucure toata lumea de el"; adica: nu stergeti cu servetelul ca sa va bucurati doar voi de semn, ci lasati mirul pe moaste, ca sa se bucure toti.
Acest episod imi aminteste de ceea ce ni s-a spus in Lavra Pesterilor: Cei de la Kremlin au cerut ca moastele sfintilor sa fie aduse la Moscova, pentru a fi analizate de oamenii de stiinta si de paranormali. Seara au fost puse moastele intr-o cutie metalica, iar dimineata se umpluse cutia de mir. Deci sfintii doreau sa dovedeasca acelor necredinciosi ca izvorarea mirului este reala, nu imaginara... asa cum mai incearca si cate unul de pe aici sa sugereze.
Dupa cum vedem din film, nu e vorba de o cutiuta, ci sunt moaste intregi, bine mirositoare si izvoratoare de mir.