Citat:
În prealabil postat de Nastya
Raspunsul dvs. e elaborat, complicat si… ca si in alte situatii, pe langa subiect, sau de data asta fara nicio legatura cu problema pe care am ridicat-o in mesajul 186, pag. 19 a topicului. Prin anii 60’ actorul Mircea Crisan avea un sketch „Castravetele”.
|
Eu am raspuns exact la mesaj, dar tu nu ai observat, pentru ca esti concentrata doar pe "castravete". Mesajele pe care le-ai scris nu aveau mare legatura cu tema topicului, le-ai scris pentru ca probabil erai deranjata de critica invataturii catolice si ai vrut sa accentuezi conceptiile ce tin de ecumenism. Eu ti-am raspuns ce trebuia, de exemplu duhovnicul nu ne explica de furt cand noi avem problema cu alt pacat.
Citat:
Putem sa vorbim de iubire de „Dreapta credinta” cand numarul copiilor avortati pe parcursul a 50 de ani este mai mare decat populatia României (la sfarsitul intervalului de timp care a stat la baza acestei statistici)?
Intr-o tara 80 si ...% crestin ortodoxa este normal ca noul Cod penal sa dezincrimineze incestul si prostitutia? 3. <<In fiecare iarna, in Bucuresti, mor de frig 300 de persoane fara adapost. 6. <<Una dintre problemele majore ale României moderne o constituie sărăcia și corupția.
|
Era vorba de a curata ochiul si apoi a vedea si ceea ce este frumos, nu doar ce e rau. Eu si fiecare dintre noi avem o multime de pacate. Nici cei practicanti nu sunt sfinti, cu atat mai mult cei ce nu sunt practicanti, doar botezati ortodox. Am vazut un documentar in care cineva strain spunea ca e gresita perceptia despre Romania, de fapt are una din cele mai mici rate ale criminalitatii din Europa, e o tara mai sigura decat multe alte tari.
Citat:
E incorect/ilegal si mai ales NECRESTINESTE sa spuneti ca „cele rele” se datoreaza mai ales cetatenilor români de etnie rroma.
O sa fiti acuzat de xenofobie, sovinism, discriminare. Si pe buna dreptate.
|
Scuze, asta e o aiureala, adica tu sa-i faci pe romani asa nu e ceva gresit, in schimb sa spui adevarul e incorect/ilegal, necrestineste, xenofobie, sovinism, discriminare. E o conceptie venita tot din modernism, care impune o corectitudine politica.
Citat:
2. Fragmentul pe care l-am dat este strict pe discursul despre Gandhi.
|
Si din toata predica parintelui Galeriu, sau din toate predicile, de ce ai ales tocmai fragmentul cu Gandhi pe topicul despre papa? Probabil pentru ca doreai sa evidentiezi conceptiile ce tin tot de ecumenism, si in celelalte mesaje tot despre asta ai scris.
Citat:
Parintele Galeriu n-a spus nicaieri in Predica despre care vorbim ca Gandhi „avea o combinatie intre crestinism si hinduism” .
|
Eu de fapt nu am scris ca Parintele Galeriu a spus, ci era afirmatia mea, pentru ca se stie ca Gandhi desi era hindus cunoastea crestinismul si accepta invataturi crestine. Dar citeste cu atentie citatul, si Parintele Galeriu spune ceva asemanator: "Si toata revolutia lui a dus-o cu Noul Testament in san, si cand ajungea in mijlocul celor care-l ascultau, din tren cobora putin pe scara vagonului, multimile ii sorbeau vorbele de pe buze, si el scotea Noul Testament si le citea Predica de pe Munte a Mantuitorului, apasand mai ales asupra acestor cuvinte: “Iubiti pe vrajmasii vostri!”.
Citat:
Va rog frumos sa spuneti direct, punctual: Ce a gresit Parintele Galeriu in Predica pe are o gasiti pe site-ul nostru www.crestinortodox.ro ?
Nu mai aruncati cu vorbele. Nu uitati ca toti raspundem in fata lui Dumnezeu pentru tot ce rostim.
Atitudinea dvs. este explicit tendentioasa si total incorecta si total neadevarata. Nu va mai situati deasupra gandirii Sfintilor Parinti ca faceti pacat mare.
|
Alte acuze, dar de fapt tu faci asta, folosind si citate din duhovnici pentru a evidentia conceptia ta, modernista. In plus multe citate le interpretezi partizan, desi sfintii aceia nu la ecumenism se refereau.
Revenind la Gandhi si ce e gresit, in primul rand Gandhi probabil nu a luat invatatura din crestinism, non-violenta e o invatatura din hinduim, budism si jainism, se numeste Ahimsa. Iata chiar afirmatiile lui Gandhi despre Ahisma:
http://www.adanima.org/2012/08/31/ma...-non-violenta/
Asadar probabil conceptia a luat-o de aici, nu pentru ca a fost luminat. Despre Gandhi se spun si lucruri negative. Apoi, din ce imi amintesc, am citit odata ca parintele Galeriu ar fi facut afirmatii pozitive despre yoga, deci e probabil legat si de acest lucru exemplul.
Ai mai afirmat ca Gandhi a facut totul fara victime. De fapt la cateva luni dupa declararea independentei a inceput un razboi civil in India, soldat cu aproximativ un milion de morti, ceea ce e foarte mult. Tara s-a rupt, rezultand India, Bangladesh si Pakistan. Gandhi a murit tocmai din acesta cauza, omorat de un hindus.