Probabil Danion Vasile crede ca stilistii au si ei har. Parerea mea e ca nu au , asa cum spun si sfintii, ruperea de Biserica inseamna si pierderea harului. Deci e o greseala, dar chiar unii duhovnici au spus ca la catolici ar fi sfinti (de exemplu Parintele Arsenie Boca), catolicii fiind mult mai departati de ortodoxie, au si multe erezii. Ambele sunt greseli.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Ori n-ai observat intrebarea, ori te faci ca nu o vezi, deci repet:
|
Nu de putine ori oamenii se inchinau la sfinte moaste fara sa fie acei sfinti canonizati inca. De exemplu oamenii se inchina la sfintele moaste ale Parintelui Ilie Lacatusu. Da, exista si sfinte moaste ale unor sfinti necunoscuti, care sunt cinstite, acesti sfinti sunt praznuiti in Duminica 1 dupa Pogorarea Duhului Sfant. Chiar la Manastirea Sihastria se afla particele din sfinti necunoscuti de la Lavra Pecerska: "Sfinti de la Pecerska - Damian, Ioan si Nicolae si alti Sfinti Necunoscuti (praznuiti in Duminica 1-a dupa Pogorarea Sf. Duh)."
Sfintele moaste sunt o dovada a sfinteniei, indiferent cui au apartinut, la fel si o icoana facatoare de minuni, e asa si daca nu se stie cine a pictat-o.
Singura conditie e sa se constate inainte daca sunt sfinte moaste, eu ma gandesc ca cei de la Manastirea Radu Voda au vazut asta, ca de acolo sunt.
Citat:
În prealabil postat de AlinB
Se pare ca este o practica curenta ca sfintele moaste, dupa ce sunt gasite, sa fie spalate cu aghiasma si unse cu mir.
Deci culoarea maronie este cvasi-inevitabila, de asta ziceam ca asta nu poate fi un criteriu.
|
Si eu stiu asta, dar dupa ce se constata ca sunt sfinte moaste, nu se spala oasele cuiva oarecare. Am mai scris despre asta:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...7&postcount=41
Tu spui ca e inselaciune deliberata, eu pana acum nu am auzit sa faca asa ceva nici macar eterodocsii (doar la catolici nu stiu exact cum rezulta acele moaste). DE exemplu stilistii spun ca acel calugar de la ei ar fi sfant, dar ei asa cred, nu s-au gandit sa construiasca o minciuna, adica ceva dliberat.