View Single Post
Vechi 28.03.2013, 13:54:29
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Īn prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Eu am prieteni si cunoscuti secui care nu sunt de acord sub nici o forma cu ce fac confratii lor extremisti pentru care nu au deloc cuvinte de lauda,atitudine pe care si-o exprima fara rezerve...
Deasemenea,azi dimineata am vazut un reportaj pe Mix Tv (un post tv din Brasov) facut in Covasna referitor la sanctiunile pe care le-au primit profesorii aceia pentru comportamentul avut fata de eleva Sabina Elena.Printre altii i s-a luat interviu si unei doamne mai in varsta care a spus foarte clar ca ea este unguroaica,dar nu este de acord cu aceste cadre didactice si ca, dupa parerea sa, astfel de persoane nu ar avea ce cauta in invatamant.
Deci,este important sa intelegem ca si in aceasta comunitate maghiara parerile sunt impartite si nu este firesc sa ii bagam pe toti in aceiasi oala,asa dupa cum,daca unii romani au speriat occidentul cu traznaile lor,nu este corect ca toti romanii sa fie aratati cu degetul si injositi din acest motiv.
Ce sa intelegem de aici? Ca problema nu e nici pe departe atat de grava cum credem?
Unde au fost acesti unguri, cand confratii lor au demonstrat cu steaguri pe strada si au tinut discursuri infocate de autonomie a tinutului?
Ca sa ne convinga, ca lucrurile stau asa, ar trebui sa vedem si actiuni ale acestora, prin care isi exprima dorinta de pastrare a bunei intelegeri in zona. Ori, pana acum, romanii nu prea sunt bineveniti in acest tinut. Acest lucru vorbeste de la sine.
Interesant este ca guvernantii nostri nu sunt alarmati de aceasta situatie. Incet, incet ne obisnuim cu totii, ca acela este tinut secuiesc, ca le apartine si ca romanii nu au ce cauta acolo. Asta doar daca dormim in front.
Reply With Quote