View Single Post
Vechi 01.04.2013, 21:56:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lore86 Vezi mesajul
Acum treaba cu milostenia: daca fratele meu, catolic fiind a avut bucuria sa imi dea o bucata de carne, cum a putea s-o refuz? Cum as putea sa-i refuz milostenia?
Este si un soi de bucurie neghioaba, care tine cont doar de propria persoana si deloc de cel de langa el.
Pai ce o fi in capul lui cand face astfel de daruri?
Nu stie ca cel de langa el tine post? Pai atunci sa-l informam, cu buna cuviinta desigur, daca e un om simtit, n-are de ce sa se supere.
Daca sunt alte motive, mai putin scuzabile, atunci cu atat mai mult n-are de ce sa-i pice rau "agiornamentul" informational.

Citat:
Daca nu o consum, ca la noi e post, cu siguranta o pot da mai departe vre-un sarman inghetat ce rataceste hoinar pe strazi.Asadar, nu il supar nici pe fratele meu catolic, si hranesc si un flamand.
Si de ce sa caut eu un catolic flamand si sa nu caute el unul, lasandu-l totodata in ignoranta vizavi de cum sta treaba cu postul la ortodocsi?

Citat:
Acum, daca un ateu ar vrea sa faca si el o milostenie ce ati face? L-ati refuza doar ca e ateu si nu are acelasi convingeri religioase?
Ateii NU fac milostenie.
Sau in orice caz, in cazuri rarisime cand fac, isi canaresc mai bine faptele decat o fac multi credinciosi.
Adica nu da vecinului indestulat "milostenie" ci da la unul care dupa cum zice vorba, chiar ii plangi de mila.

Citat:
Aici nu discutam de dogme, ci discutam de faptul de a fi om. De a te comporta omeneste fata de fratele tau, asa incat sa nu il ranesti.
Pai daca faptul ca ortodoxul tine post il raneste, nu e problema ortodoxului, ci e problema lui - el este cel ingust la minte.

Citat:
Hristos al meu a inviat odata ptr todeauna, zdrobind puterea iadului.
Asadar, consider ca nu gresesc daca zic "Hristos a inviat!"
Pai e ok daca daca dai nas in nas cu un catolic care te "provoaca" la un "Hristos a inviat", dar forumul e altceva si mai ales daca tu ortodox ai initiativa, e o problema. Nu extrem de grava, dar pe undeva este.