Interesant
@Alin
Ai dreptate in multe privinte.
Nu pot sa nu simpatizez cu pozitia ta.
Ceea ce trebuie sa realizam este ca nu am ajuns in situatia in care suntem accidental sau brusc. Am avut o perioada cand avortul era interzis.
Procesul prin care s-a ajuns la structura actuala a presupus experimente sociale, greseli si invataturi. Momentan ce avem este considerata varianta care a meritat sa fie implementata.
Inteleg ca exista idealuri catre care trebuie sa tindem insa trebuie sa intelegem si realitatea naturii umane si a influentei factorilor externi asupra societatii si a felului in care aceasta se comporta.
Cum a zis cineva mai devreme. Nu este suficient sa previi hotia si crima. Eu admit ca putem adauga si ca nu este suficient sa le pedepsesti. Ele sunt cauzate de factori complecsi care aduc omul in situatia de a le comite (educatia, saracia etc.).
Vedem ca Romania este considerata o tara foarte religioasa insa avem probleme mai mari ca multe tari majoritar ateiste. Asta ne spune ca religia nu poate influenta suficient natura umana cat sa o schimbe, cat sa aiba impactul scontat. Asta ar fi tratarea cancerului cu aspirina, ne gandim ca nu am administat suficienta. Si aici observam si reticenta "medicilor" din teologie de a considera alte leacuri pentru ca Biblia lor s-a oprit la aspirina.
Nu totul este alb si negru.
Multumesc.
|