View Single Post
Vechi 02.04.2013, 15:04:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmol Vezi mesajul
Ceea ce trebuie sa realizam este ca nu am ajuns in situatia in care suntem accidental sau brusc. Am avut o perioada cand avortul era interzis.
Procesul prin care s-a ajuns la structura actuala a presupus experimente sociale, greseli si invataturi. Momentan ce avem este considerata varianta care a meritat sa fie implementata.
Nu, este ceea e s-a impus pentru alinierea cu standardele (i)morale occidentale.

Exact cum s-a impus si cealalta varianta si nu din considerente pro-vita.

In sine, nu a fost un lucru rau, cred ca lucrul cu adevarat rau a stat in faptul ca femeia efectiv nu avea alternative.
Abandonul copilului era de neconceput.
Sa-l creasca - parea o misiune imposibila.

Este de inteles ca lasitatea si crima, chiar cu riscul propriei vietii, parea solutia cea mai "fericita".

Citat:
Inteleg ca exista idealuri catre care trebuie sa tindem insa trebuie sa intelegem si realitatea naturii umane si a influentei factorilor externi asupra societatii si a felului in care aceasta se comporta.
Sunt pro-intelegere.

Citat:
Cum a zis cineva mai devreme. Nu este suficient sa previi hotia si crima.
Me.

Citat:
Eu admit ca putem adauga si ca nu este suficient sa le pedepsesti. Ele sunt cauzate de factori complecsi care aduc omul in situatia de a le comite (educatia, saracia etc.).
Sau mai bine zis lipsa educatiei, lipsa motivatiei de a face ceva bine in loc de ceva rau si prost.
Legea poate actiona ca motivator, asa cum poate motiva oameni chiar educati si deloc saraci, sa nu fure sau sa nu omoare, pentru ca asta tine de morala, si morala e un subiect mai complex decat educatia iar lacunele sunt si mai dese decat cele educationale.

Citat:
Vedem ca Romania este considerata o tara foarte religioasa insa avem probleme mai mari ca multe tari majoritar ateiste. Asta ne spune ca religia nu poate influenta suficient natura umana cat sa o schimbe, cat sa aiba impactul scontat.
Eu cred ca poti privi problema mai in profunzime.

Nu cred ca e greu sa-ti dai seama ca religiozitatea de masa de care vorbesti este una sumara, primitiva, saraca in valori morale autentice, lucratoare.

Foarte putini oameni frecventeaza biserica - undeva pe la 4% zic unele statistici sau calcule practice.

Dar poti fi sigur ca pentru o buna parte din cei 4% chiar functioneaza si cancerul sufletesc se vindeca.

Problema este ce se poate face cu restul.

Last edited by AlinB; 02.04.2013 at 15:14:39.
Reply With Quote