View Single Post
Vechi 09.04.2013, 21:45:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gpalama Vezi mesajul
Un mic paradox: in anii 1940 familiile aveau 5-9 copiii. Familiile cu 2-3 copii erau ... ciudate?

Iar acum lucrurile s-au schimbat: familiile au 1-2 copii, mai vezi 3, dar rar peste 3.

Concluzia: normalitatea biologica este de a avea mai multi copii, iar istoria umana arata ca familiile aveau 5-9 copii in decursul vietii.

Familiile din ziua de astazi au 1-2 copii pentru ca folosesc diverse metode de evitare a copiilor sau de contraceptie, avort.
Pe atunci acei 5-9 copii erau o necesitate (munca campului).
Servicii medicale proaste sau inexistente -> nu toti ajungeau la maturitate, deci trebuiau sa fie cativa in plus.
Pensie ioc - munceai pana cadeai la pat, singura pensie -> copiii.

Acum, sunt perceputi ca o povara, cheltuielile sunt mult mai mari (alte standarde sociale), practic nu au nici o utilitate imediata (in orizontul de 20 ani si peste) si mai este un aspect deloc de neglijat: faptul ca pentru multi, traiul de oras nu implica pentru ei practic nici o responsabilitate majora sau munca fizica semnificativa pana la 20+ si cred ca se poate face o legatura intre acest stil de viata si diverse alte fenomene sociale negative.

Citat:
[b]
Ma bucur cand vad ca o familie are multi copii, si cred ca aceea este o familie normala.
Daca ii poate intretine, da.
Daca traieste din cersit, si nu printr-un accident nefericit, ci stiind de la bun inceput ca astea sunt posibilitatile lor in viata, nu.

Era un astfel de caz relatat in "Familia Ortodoxa", despre o femeie care n-a vrut sa avorteze nici un copil, chiar sarcini riscante.
Pana aici bine, dar nici n-a vrut sa se opreasca din ........procreere, chit ca nici unul nu avea/are vreun venit si biserica le-a facut casa.

Nu stiu daca asta e tocmai modelul de familie crestina, sub toate aspectele.

Citat:
Cand o familie are putini copii, atunci acolo sunt probleme mari, si rareori acelea sunt biologice...
Nu este o legatura atat de directa pe cat pare.

Last edited by AlinB; 09.04.2013 at 22:26:55.
Reply With Quote