Citat:
În prealabil postat de AlinB
Era un astfel de caz relatat in "Familia Ortodoxa", despre o femeie care n-a vrut sa avorteze nici un copil, chiar sarcini riscante.
Pana aici bine, dar nici n-a vrut sa se opreasca din ........procreere, chit ca nici unul nu avea/are vreun venit si biserica le-a facut casa.
Nu stiu daca asta e tocmai modelul de familie crestina, sub toate aspectele
|
Am citit si eu in revista
Familia Ortodoxa despre aceasta familie. Sotul muncea dar nu avea carte de munca, muncea cu ziua unde era nevoie (locuiau intr-un sat). Sotia la cati copii avea, nu cred ca mai avea cum sa aiba serviciu. Important este ca nu stateau cu mana intinsa, faceau si ei ce puteau, dar ca sa stranga bani sa faca casa, nu aveau cum. I-a ajutat daca imi amintesc, Parintele Mihoc, cara a muncit efectiv la ridicarea casei. Si femeie cu toate ca avea mari probleme de sanatate, facea de dimineata pana seara mancare, cara, facea treaba, ajuta cum putea. Nu vezi asa ceva decat la oameni de omenie, astfel de oameni merita ajutati.
Un alt aspect de retinut, toti copiii erau sanatosi. Asta da minune! Copiii erau bine ingrijiti, mergeau la scoala, erau foarte curati, bine hraniti si educati, aici trebuie sa vedem si purtarea de grija a lui Dumnezeu.
Eu sunt de parere ca Biserica trebuie sa se implice mai mult, credinciosii trebuie sa se ajute mai mult, sa fie o mai buna intelegere si colaborare. Unde este nevoie de ajutor sa puna toti mana, fiecare cum poate. Dar din pacate domneste o amorteala si o comoditate molipsitoare.