View Single Post
Vechi 12.04.2013, 14:17:05
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Sunt sigura ca e minunat sa ai multi copii. Felicitari pentru asta!
Multumesc de urari si tie si celorlalti.

Citat:
Insa ce-ai descris in mesajul de mai sus, este un pic terifiant, sincer. E greu sa extragi numai parti bune.
Cine a zis ca sunt numai parti bune, dar nici terifiant e... depinde si din ce unghi privesti... un lucru e cert, sa ai multi copii, sa treci prin mai multe sarcini nu e confortabil... Dar chiar ca nu am gasit nicaieri prin Biblie, pe la Sf. Parinti, pe la vreun duhovnic cat de marunt, vreo vorba in favoarea confortului.
Citat:
Mie, una, mi se pare mult mai in regula sa ai 2-3 copii, asupra carora sa-ti indrepti toata dragostea, atentia si resursele financiare.
Si mie mi se pare tot asa, dar uite ca nu eu tin Universul, iar Dumnezeu nu mi-a cerut parerea.
Uite, el e al 4-lea, el a sfidat regula de 2-3... crezi ca nu merita si el un loc pe pamantul asta plus toata dragostea, atentia si resursele noastre financiare?

Citat:
Iar treaba asta cu omoratul copiilor, este o exagerare.
Ei as... cand stii foarte sigur ca nu mai vrei niciun alt copil, metodele nonabortive nu ofera siguranta absoluta... de fapt, nici un fel de contraceptie nu e 100% sigura.

Citat:
S-a tot vorbit ca daca nu mai vrei copii atunci singura solutie e abstinenta. Unii tineri se casatoresc pana in 25 de ani si fac 2 copii inainte de varsta de 30 de ani. Daca ei considera ca doar atatia prunci pot creste, ce le sugerati? Abstinenta pana la moarte?
Eu nu le sugerez nimic, au un duhovnic care sa le sugereze ce este mai bine pentru familia lor. Idealul insa il cunoaste toata lumea (care se intereseaza de pozitia Bisericii).

Citat:
Si totusi va mirati ca se destrama atatea familii.
Nu familiile credincioase au cea mai mare rata de divort. Rareori familiile care se destrama au ca problema de baza contraceptia.
Citat:
Numai extreme din cate vad. Ori faci copii "fara numar", chiar daca n-ai dupa ce bea apa. Ori faci 1-2 si apoi traiesti cu sotul/sotia intr-un regim "fratesc". Dar o calea sanatoasa de mijloc nu vedeti?
Cale de mijloc ar mai fi, dar nu e sanatoasa...

Last edited by cristina2012; 12.04.2013 at 14:21:12.
Reply With Quote