Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.04.2013, 01:05:02
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Religia: Ortodox
Implicit

Sunt sigura ca e minunat sa ai multi copii. Felicitari pentru asta!

Insa ce-ai descris in mesajul de mai sus, este un pic terifiant, sincer. E greu sa extragi numai parti bune.
Mie, una, mi se pare mult mai in regula sa ai 2-3 copii, asupra carora sa-ti indrepti toata dragostea, atentia si resursele financiare.

Iar treaba asta cu omoratul copiilor, este o exagerare.

S-a tot vorbit ca daca nu mai vrei copii atunci singura solutie e abstinenta. Unii tineri se casatoresc pana in 25 de ani si fac 2 copii inainte de varsta de 30 de ani. Daca ei considera ca doar atatia prunci pot creste, ce le sugerati? Abstinenta pana la moarte?

Si totusi va mirati ca se destrama atatea familii.
Numai extreme din cate vad. Ori faci copii "fara numar", chiar daca n-ai dupa ce bea apa. Ori faci 1-2 si apoi traiesti cu sotul/sotia intr-un regim "fratesc". Dar o calea sanatoasa de mijloc nu vedeti?
Reply With Quote
Vechi 11.04.2013, 01:47:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Andra_07 Vezi mesajul
Insa ce-ai descris in mesajul de mai sus, este un pic terifiant, sincer. E greu sa extragi numai parti bune.
Mie, una, mi se pare mult mai in regula sa ai 2-3 copii, asupra carora sa-ti indrepti toata dragostea, atentia si resursele financiare.
De cele mai multe ori e vorba de resursele afective.

Citat:
Nu este daca vorbim despre viata de la conceptie si sunt persoane care folosesc metode anticonceptionale avortive sau chiar apeleaza la avortul pentru a-si face viata mai usoara (statisticile..ai uitat?)

Citat:
S-a tot vorbit ca daca nu mai vrei copii atunci singura solutie e abstinenta. Unii tineri se casatoresc pana in 25 de ani si fac 2 copii inainte de varsta de 30 de ani. Daca ei considera ca doar atatia prunci pot creste, ce le sugerati? Abstinenta pana la moarte?
Depinde de nivelul spiritual de intelegere a fiecaruia.
Exista o tinta, si un drum pana acolo.
Important este, in primul rand, sa ai in vedere tinta.

Citat:
Nu ne miram ca stim de ce.

Citat:
Numai extreme din cate vad. Ori faci copii "fara numar", chiar daca n-ai dupa ce bea apa.
Uite ca sunt si cu "fara numar" - dupa standardele moderne cf. carora 2 copii sunt un maxim maximorum, si nu o duc chiar atat de rau.

Citat:
Ori faci 1-2 si apoi traiesti cu sotul/sotia intr-un regim "fratesc". Dar o calea sanatoasa de mijloc nu vedeti?
In general, nu e bine sa alergi dupa struto-camile.
Persoanele care sunt active sexual (inclusiv dorinta) si totusi sunt capabile sa depaseasca instinctul, cred ca sunt niste persoane speciale.
Sa intelegem ca vrei o lectie despre cum sa nu fii chiar atat de special, mai ales ca turma are cu totul alte standarde?

Last edited by AlinB; 11.04.2013 at 01:49:45.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2013, 09:41:14
Andra_07 Andra_07 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.09.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De cele mai multe ori e vorba de resursele afective.

Nu este daca vorbim despre viata de la conceptie si sunt persoane care folosesc metode anticonceptionale avortive sau chiar apeleaza la avortul pentru a-si face viata mai usoara (statisticile..ai uitat?)

Depinde de nivelul spiritual de intelegere a fiecaruia.
Exista o tinta, si un drum pana acolo.
Important este, in primul rand, sa ai in vedere tinta.

Nu ne miram ca stim de ce.

Uite ca sunt si cu "fara numar" - dupa standardele moderne cf. carora 2 copii sunt un maxim maximorum, si nu o duc chiar atat de rau.

In general, nu e bine sa alergi dupa struto-camile.
Persoanele care sunt active sexual (inclusiv dorinta) si totusi sunt capabile sa depaseasca instinctul, cred ca sunt niste persoane speciale.
Sa intelegem ca vrei o lectie despre cum sa nu fii chiar atat de special, mai ales ca turma are cu totul alte standarde?
Sunt total impotriva avortului. Am mai spus asta. Dar chiar cred cu tarie ca prezervativul nu omoara pe nimeni.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2013, 09:44:18
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Unii mai înțelepți ca noi cred altceva.
Reply With Quote
Vechi 11.04.2013, 09:53:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Sunt total impotriva avortului. Am mai spus asta. Dar chiar cred cu tarie ca prezervativul nu omoara pe nimeni.
Ba da, domnisoara Andra. Cunosc un caz. Cunosc un om pe care prezervativul l-a omorat. Se numea Onan.

El folosea ceea ce era o tehnica echivalenta prezervativului nu pentru relatii extraconjugale, ci chiar cu sotia lui dupa lege, cu care nu dorea sa aiba copii. Fapta lui i-a parut atat de scarboasa Domnului, incat l-a ucis pe loc.

Multumesc lui Dumnezeu ca m-a izbavit din sclavia cauciucului!

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 12.04.2013, 01:17:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Din perspectiva biologica nu.
Dar mai este macar una..
Vechi 11.04.2013, 08:53:34
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
Este minunat ... dar terifiant. Cred că pentru cine privește mai mult la partea minunată ceea ce numești terifiant se traduce prin „jertfă de sine”.

Suferințele pe care le-a descris Cristina, prin care trece o mamă, sunt totodată cununi pe care nimeni nu le va lua de pe capul ei, cu ele se va duce înaintea lui Dumnezeu.

Orice cale am urma, cu familie sau fără familie, cu copii sau fără copii, creștinismul nu e niciodată o cale confortabilă. El implică Crucea. Cei căsătoriți au nevoințele lor, pe care le aleg mai mult sau mai puțin conștient, însă de dragul lui Hristos le duc, iar monahii își aleg singuri nevoințele mântuitoare.

Omului modern îi pare de neacceptat durerea pentru că nu găsește sens în ea. Dar asta pentru că nu mai găsește sens în nimic. Sigur că durerea în sine e absurdă și e anormal să o cauți. Însă durerea cu sens, durerea pentru cineva (sau ceva) e mântuitoare și nu trebuie evitată. Dar, din nou, nu are sens fără iubirea de Dumnezeu și de oameni.

Iar mamele (creștine) au cu atât mai multă iubire cu cât au mai mulți copii. Și mor puțin câte puțin pentru ei, și înviază cu fiecare durere.
Reply With Quote
Vechi 12.04.2013, 14:17:05
cristina2012's Avatar
cristina2012 cristina2012 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.04.2006
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Multumesc de urari si tie si celorlalti.

Citat:
Cine a zis ca sunt numai parti bune, dar nici terifiant e... depinde si din ce unghi privesti... un lucru e cert, sa ai multi copii, sa treci prin mai multe sarcini nu e confortabil... Dar chiar ca nu am gasit nicaieri prin Biblie, pe la Sf. Parinti, pe la vreun duhovnic cat de marunt, vreo vorba in favoarea confortului.
Citat:
Si mie mi se pare tot asa, dar uite ca nu eu tin Universul, iar Dumnezeu nu mi-a cerut parerea.
Uite, el e al 4-lea, el a sfidat regula de 2-3... crezi ca nu merita si el un loc pe pamantul asta plus toata dragostea, atentia si resursele noastre financiare?

Citat:
Ei as... cand stii foarte sigur ca nu mai vrei niciun alt copil, metodele nonabortive nu ofera siguranta absoluta... de fapt, nici un fel de contraceptie nu e 100% sigura.

Citat:
Eu nu le sugerez nimic, au un duhovnic care sa le sugereze ce este mai bine pentru familia lor. Idealul insa il cunoaste toata lumea (care se intereseaza de pozitia Bisericii).

Citat:
Nu familiile credincioase au cea mai mare rata de divort. Rareori familiile care se destrama au ca problema de baza contraceptia.
Citat:
Numai extreme din cate vad. Ori faci copii "fara numar", chiar daca n-ai dupa ce bea apa. Ori faci 1-2 si apoi traiesti cu sotul/sotia intr-un regim "fratesc". Dar o calea sanatoasa de mijloc nu vedeti?
Cale de mijloc ar mai fi, dar nu e sanatoasa...

Last edited by cristina2012; 12.04.2013 at 14:21:12.
Reply With Quote
Răspunde