View Single Post
Vechi 25.04.2013, 02:14:49
podolski_2's Avatar
podolski_2 podolski_2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.10.2008
Locație: ”Oamenii te iarta daca faci crime. Dar nu te iarta daca esti fericit”
Religia: Ortodox
Implicit

"Strain am fost si nu M-ati primit; gol, si nu M-ati imbracat".

Cum as putea eu sa il judec pe cel care ia chirie, cand eu insumi nu mi-am dat niciodata haina de pe mine (nu o vechitura) unui sarac?

A lua chirie este pacat in aceiasi masura in care eu trec pe langa un sarac si nu imi dau haina de pe mine. Mantuirea cred ca se obtine prin 3 feluri:
- prin rugaciunile altora (caz in care stai "nitel" prin iad...), apoi prin metoda "vai de capu meu" (adica la limita) si prin nevointa (calea nevointei si a Sfintilor).

A-ti da haina de pe tine sau a primii straini in casa face partea din categoria nevointei si sfinteniei, asemenea lui Avraam iubitorul de straini.
Nimeni nu o sa isi piarda mantuirea pt ca nu a primit gratuit in chirie, dar cu siguranta cine a facut-o multa plata a primit dincolo. Si la fel, nimeni nu o sa isi piarda mantuirea pentru ca nu si-a dat geaca lui draga in anotimpul rece, dar cu siguranta cine a facut-o, insutit a primit dincolo.
  • Daca de frica nu folosesti harul preotiei si predai armele cu care trebuie sa lupti, atunci treci in randul mirenilor si lasa locul aceluia care poate lupta si apara turma lui Hristos. (cuvant impotriva preotilor care nu savarsesc Moliftele Sf. Vasile cel Mare)
Reply With Quote