View Single Post
Vechi 26.04.2013, 16:59:29
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dar nu e primul pasaj de acest gen in Vechiul Testament.
In primul rand Sfantul Prooroc Elisei ii cere Sfantului Ilie:
IV Regi, cap. 2: "9. Duhul care este în tine să fie îndoit în mine!"
Neindoit sau indoit in cantitate, nu citim ca Ilie sau Elisei, ori vreun alt personaj oricat de drept din Vechiul Testament sa fi fost, precum sf Fecioara "plin de har".

Citat:
Si am mai gasit un pasaj: Cartea Esterei, cap.5 "2. "Stăpânul meu, eu am văzut în tine parcă pe îngerul lui Dumnezeu și s-a tulburat inima mea de frică în fața slavei tale, că minunat ești stăpâne și fața ta este plină de har".
Citind intregul context al Cartii Esterei (nu e greu, e una din "cartile epopeice" ale VT) vedem ca e vorba de o regie aici: Estera este mieroasa, il flateaza pe imparatul Artaxerxe, care putea sa se enerveze de indrazneala putin obisnuita ca una din numeroasele lui sotii sa vina inaintea lui nechemata, facand ca tot planul evreiesc de salvare si punere cu botul pe labe a dusmanilor evreilor sa se duca de rapa. Nici istoria pe care am invatat-o la scoala, nici Biblia nu ne indreptateste sa credem ca acest conducator al Babilonului ar fi fost vreun inger sau ar fi debordat de har.

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta legat doar de acel citat, pentru ca din punct de vedere teologic Sfanta Fecioara a primit stergerea pacatului adamic in momentul cand a ramas insarcinata.
Unde, in Biblie sau in Sfintii Parinti, ati gasit asemenea "punct de vedere teologic" ???

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 26.04.2013 at 17:13:10.
Reply With Quote