Citat:
În prealabil postat de adam000
Yasmina, ce descrii tu aici suna a oameni a caror nevoie este una de dragoste si atentie cumva. Practic ei se exprima, cer ceea ce au nevoie (ca cei din jur sa se ingrijeasca de ei). Ias asta inseamna a avea grija, a ocroti, a le pasa = un fel de atribute ale dragostei crestine.
Este ceva sufletesc ceea ce ei cer, nu ceva material (alocatie, milostenie cu bani). Deci de ce sa le dai bani (lucruri materiale) daca este ceva sufletesc ceea ce cer?
|
Stiu exact la ce persone se refera Yasmina, dar chiar si trecand peste, presupunem ca n-as sti nimic, am intalnit personal alte cazuri asemanatoare - cei pentru care ajutorul capata astfel de dimensiuni patologice, nu de iubiri abstracte si idealiste au nevoie ci de lucruri concrete, materiale, la care de fapt se rezuma "dragostea" care o pot intelege.
Unii mai destupati (alte cazuri decat cele enuntate de Uasmina) desigur, pot filosofa si in termeni de "iubire" despre nevoile lor, dar realitatea e alta - au nevoie de niste chestii concrete, materiale sau chiar daca sunt mai putin materiale (in intelesul comun) gen securitate, tot despre nevoile lor este vorba.
Si pot pune o eticheta numita "iubire" la toate nevoile lor, dar in realitate nu despre asta e vorba.
Citat:
Poate mai bine le dai acel lucru sufletesc pe care il cer (un altfel de milostenie - una nu materiala, ci ocrotirea incurajarii, care poate le-a lipsit - ca vor putea sa isi depaseasca problema? / dragostea catre aproapele?) si poate asa rupi cercul asta vicios (daca hranesti cu dragoste macar copii sa creasca fara lipsa asta, atunci poate opresti intinderea pe generatii?
|
Cred ca poti intelege ca nu de lucruri sufletesti, abstracte au nevoie ci lucruri concrete materiale, mai mult, exact ce cer, cand cer, si cat de repede se poate altfel te trezesti cu pozne din partea acestor cautatori de "iubire".
Citat:
Nu sint psiholog (Cezar ne-ar putea lumina cu explicatii stiintifice)
|
N-as zice ca psihologia e tocmai stiinta. Poate mai degraba o forma de arta. :)