<<Nu mai ramasese nimic, doar trupul frant al lui Iisus. Privim din nou in icoana Coborarii de pe Cruce: atarnat pe lemn, trupul lui Iisus nu mai are nimic din maretia divina. "Daca esti Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce!". Cat de mult se coborase deja catre ei! El a ales insa un alt mod de a se cobori de pe cruce, unul pe care ei nu l-au inteles, care a umplut lumea de uimire si de intristare. Acesta a fost "ceasul lor si stapanirea intunericului", cand femeile sunt mai curajoase decat barbatii si ii imbratiseaza picioarele si ii saruta obrazul, cand Nicodim ii scoate cuiele din picioare si Iosif din Arimateea ii pregateste mormantul. In cele din urma, s-a gasit si pentru El, in acea saptamana in care a fost nevoit sa doarma in Betania, un loc unde "sa-si plece capul" in Ierusalimul Sau cel iubit.>>
(Paul Cocei, Coborarea de pe Cruce)
http://www.crestinortodox.ro/biseric...ce-140104.html
Cand am citit articolul „Coborarea de pe Cruce” de Paul Cocei, mi-au ramas in suflet si in minte vorbele, pe care le-am citit si in Sfanta Scriptura: "Daca esti Fiul lui Dumnezeu, coboara-Te de pe cruce!" Si am retrait gandul ca omul nu numai ca este rau, dar tare-i place sa fie si batjocoritor. Nu era de ajuns ca Il bateau pe Iisus, ca L-au lovit cu pumnii si ca I-au dat palme peste obraz, ca I-au batut piroane in maini si picioare, dar L-au si batjocorit: L-au scuipat, L-au umilit, L-au parasit pana si ucenicii Sai.
Si mai ales m-a impresionat ca, << In cele din urma, s-a gasit si pentru El, in acea saptamana in care a fost nevoit sa doarma in Betania, un loc unde "sa-si plece capul" in Ierusalimul Sau cel iubit.>>
Deci pentru Fiul lui Dumnezeu care S-a jertfit pe Cruce pentru noi si-a noastra mantuire, s-a gasit un loc unde "sa-si plece capul" DOAR dupa moartea Sa.
Cata durere si cata iubire ati pus in aceste randuri, domnule Paul Cocei.
Dumnezeu sa va lumineze.