View Single Post
Vechi 09.05.2013, 10:47:30
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Bun. Sine ira et studio: sa judecam la temperatura camerei frigorifice. Care "toate resusrsele necesare"? Daca te referi la bani, incearca sa iesi din turnul de fildes al autosuficientei de clasa: nu oricare/toti avem banii tai. Si, prin reducere la absurd, presupunind ca ai dreptate si pirateria e hotie, atunci afla cu surpriza ca monopolul e de fapt talharie cu acte: nerusinare la amplitundini cosmice. Sau, bagat mana in buzunar, cu stiletul legii infipt in coasta.
Vizavi de unde stam noi sunt doua magazine: pot lua de la oricare din ele vrea timusul meu. Si, nu, nu fur sau iau pe datorie. Si oamenii aia nu au idei bolnave de monopol, ci sunt supravietuitori ca majoritatea dintre noi, cu exceptia bogatilor autosuficienti, desigur.
Tedy, ți-am zis că riști să devii penibil? Ți-am zis!
A vorbit cineva de costuri? Da, dar tangențial. Ce treabă au banii aici? Da, am spus că dacă vrei neapărat ceva și n-ai bani, e curat ghinion. Dar afirmația e făcută în sensul că nu accept ca o "necesitate" (discutabilă) imposibil (deocamdată) de realizat să poată justifica un furt.
Ce e așa de greu de înțeles? Dacă cineva a muncit pentru ceva și PRETINDE bani pentru acel lucru, însușirea acelui lucru fără plată este furt.
Nu discut dacă prețul cerut este corect sau nu. Din punctul meu de vedere un preț nesimțit de mare nu justifică furtul. E ca și când ai spune "nu mai vreau să fiu creștin pentru că e prea strâmtă cărarea mântuirii. Hai să încerc la hindușii zen poate o fi mai simplu să-l întâlnesc pe hari krishna decât pe Hristos".
Cât despre câți bani am eu sau nu, consider că e cel puțin de prost gust să tot aduci vorba despre acest subiect. Mai ales că ești pe lângă. Și mai degrabă la tine pare a se manifesta ura de clasă decât la mine autosuficiența turnului meu de fildeș.
Reply With Quote