![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Îmi pare rău pentru citatul de mai jos, dar mi se pare foarte potrivit topicului de față:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vizavi de unde stam noi sunt doua magazine: pot lua de la oricare din ele vrea timusul meu. Si, nu, nu fur sau iau pe datorie. Si oamenii aia nu au idei bolnave de monopol, ci sunt supravietuitori ca majoritatea dintre noi, cu exceptia bogatilor autosuficienti, desigur. |
|
|||
|
|||
![]()
Interesant subiectul. Eu sunt un utilizator de Ubuntu. Chiar ca nu e greu de folosit. Cei care ziceti ca Ubuntu e greu de folosit, merita sa incercati asta:
1. Cumparati un stic pe usb de minim 2 gb 2. Folositi metoda asta(din Windows) si veti avea un sistem de operare la purtator, gata de folosit in orice moment, pe orice calculator dotat cu usb http://www.ubuntu.com/download/deskt...ick-on-windows |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
A vorbit cineva de costuri? Da, dar tangențial. Ce treabă au banii aici? Da, am spus că dacă vrei neapărat ceva și n-ai bani, e curat ghinion. Dar afirmația e făcută în sensul că nu accept ca o "necesitate" (discutabilă) imposibil (deocamdată) de realizat să poată justifica un furt. Ce e așa de greu de înțeles? Dacă cineva a muncit pentru ceva și PRETINDE bani pentru acel lucru, însușirea acelui lucru fără plată este furt. Nu discut dacă prețul cerut este corect sau nu. Din punctul meu de vedere un preț nesimțit de mare nu justifică furtul. E ca și când ai spune "nu mai vreau să fiu creștin pentru că e prea strâmtă cărarea mântuirii. Hai să încerc la hindușii zen poate o fi mai simplu să-l întâlnesc pe hari krishna decât pe Hristos". Cât despre câți bani am eu sau nu, consider că e cel puțin de prost gust să tot aduci vorba despre acest subiect. Mai ales că ești pe lângă. Și mai degrabă la tine pare a se manifesta ura de clasă decât la mine autosuficiența turnului meu de fildeș.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Si cum reactioneaza PC-ul? Din cate stiu eu un PC nu poate functiona cu doua sisteme de operare (diferite) pe el. Nici macar cu doua variante de Windows. Si restul aplicatiilor sa le folosim din Windows sau cum? Alte intrebari de laic pe scurt: 1. De ce la Linux sunt asa denumiri ciudate? (de ex. de la ce vine Ubuntu ?) 2. De ce nu se face un Linux in ferstre, cam ca Windows? sa dai click si sa-ti deschizi ce-ti trebuie. E complicat sa stai sa tot scrii comenzi. Si daca nu stii ce sa ceri nici nu ti se da. Am incercat mai demult...Nu merge. Este putin cam ca la bazele de date. Cine stie, intelege ce spun eu acum. Exista Oracle la care trebuie sa scrii programe pentru fiecare querry. Si daca ai pierdut un "." sau o "," s-a dus totul. Exista in schimb alte aplicatii in care poti sa-ti faci baza de date: Excel, Access, inainte era Fox sau DBase. Poti alege. 3. Cum de Linux este gratuit? Inseamna ca nu este o sursa de venit. Si ii convine asa... Deci se poate si asa, adica faci software ca hobby si ajuti omenirea si traiesti si tu. Problema este ca in ziua de azi se vrea sa se scoata bani si din...ma scuzati. Totul pentru bani. Si omul unde ramane?
|
||||
|
||||
![]()
1. Irelevant.Ce contează de la ce vine Ubuntu? (un trib de prin Africa)
2. Este cam de prin 1999 de când am folosit eu prima versiune de linux. 3. E liber (free). Nu e gratuit. Cu toate că unii pot ușor confunda termenii. Sunt diverse firme, fundații, asociații care sponsorizează diferitele distribuții: Ubuntu, Suse, Slack, Mandriva, RedHat, CentOS etc. Variațiuni pe aceeași temă (la suprafață). Sau sunt firme care sponsorizează un anume soft: Sun (pe vremuri) OpenOffice, Novell cu Suse și așa mai departe. Sau, e vorba de voluntariat pur și simplu. Chiar și eu, prin 2004, am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel).
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat! "Trebuie sa mori înainte de a muri Pentru a nu muri atunci când mori" Last edited by DragosP; 09.05.2013 at 15:03:15. |
|
|||||||
|
|||||||
![]()
Am declarat „subiect închis” puțin în pripă. Posibil motiv: cred că cel pe care-l interesează ceva dorește să afle cât de iute vreo informație...
Citat:
- OpenOffice și /sau LibreOffice face exact ce face Microsoft Office și poate, uneori, ceva mai bine. Trebuie doar să salvezi documentele cu extensia .doc sau .docx și nu default cu .odt; Pot fi salvate direct (EXPORT AS PDF) cu extensia .pdf daca se vrea doar a fi citite. Și fără vreun program proprietar de conversie DOC TO PDF. - Firefox, Chromium; programe pt. fisiere audio, programe pt. fisiere video sau pt. fisiere foto le au incluse default distribuțiile enumerate mai sus și altele pe care le poți testa cu VirtualBox. Citat:
Orice este munca cuiva poate fi și copiat și furat. Oricum, nu te disculpă de „vinovăție” nici una, nici alta. Youtube-ul este un soi de „free” din moment ce postăm ceva al nostru fără pretenții. În momentul în care postezi ceva cu copy right ai o problemă DE FURT, chiar dacă l-ai cumpărat pentru uz personal. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Last edited by calinit; 09.05.2013 at 15:57:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-sau se pot instala mai multe sisteme de operare (windows,linux,mac os) si in masina virtuala:virtual box si pot functiona in acelasi timp (dar doar in masina virtuala) -pai si linuxul are ferestre si pe ubuntu aproape ca nu scrii cod deloc,se poate folosi si terminalul,linia de comanda cu comenzi dar si numai interfata grafica: http://ro.linux-discovery.wikia.com/...e_Ubuntu_10.04 -exista si la linux suport pe bani dar sistemul propriuzis e gratis,ubuntu clar e gratuit ,chiar a aparut o noua versiune 13:http://www.ubuntu.com/download/desktop -ar trebui si marile companii adobe,microsoft sa ofere soft daca nu gratis cel putin mai ieftin ca daca nu automat se recurge la piraterie Last edited by antiecumenism; 09.05.2013 at 17:36:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Adevărat că e irelevant de ce la ce vine Ubuntu, dacă nu vrei să pari atoateștiutor, dar cu scăpări "accidentale" de memorie și o atitudine vădit superioară față de „inferiorii” tăi („un trib de prin Africa”) „Ubuntu” = umanitate către ceilalți - semenii noștri”. Sau „eu sunt ceea ce sunt datorită a ceea ce suntem noi toți”. Distribuția Ubuntu Linux vrea să aducă spiritul Ubuntu în lumea software-ului. Știu că drumul iadului e pavat cu bune intenții și africanii nu sunt cei mai reprezentativi dintre creștini, dar probabil spiritul Microsoft de-a încuraja furtișagul propriului sistem de operare pentru a-l putea vinde ulterior mai bine e mai apropiat de creștinism? Nu, frate, spiritul creștinismul este deja într-o „alianță” tacită cu spiritul Ubuntu. Se pare că marketing-ul și politicile de virus-antivirus informatic promovate de Microsoft sunt mult mai aproape de „creștini”! 2. 1999? 20 octombrie 2004, prima versiune de Ubuntu. 3. Adevărat că nu e free(ware)... E mai mult, e open source, ceea ce înseamnă acces la codul sursă și la toate „binecuvântările” ce-ți pot fi oferite pentru a face dintr-un program ceea ce vrei tu să fie și să facă! Distribuțiile Linux pe care le enumeri sunt, e adevărat, "variațiuni" pe aceeași temă, dar ceea ce nu înțelegi tu e tocmai tema. Felicitări pentru am participat la scrierea unui modul de kernel pentru o interfață CAN pe portul paralel (o chestie ultra specializată și care pân' la urmă nici n-a fost inclusă oficial în tree-ul vreunui kernel). Te rog, trimite-mi și mie PE GRATIS acest "produs informatic" (mesaj privat). Sau nu? Nu trebuie, știu că utilizatorii de Windows folosesc pe gratis orice, dar nu prea dau gratis ceea ce au produs ei înșiși. Așa-i? Last edited by calinit; 09.05.2013 at 17:44:47. |
|