Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Nu cred ca este o caracteristica a noastra ca neam. Daca cercetam istoria o sa vedem ca romanii au fost mai mereu credinciosi,ospitalieri si saritori. Ce se intampla acum este secularizarea asta, modernismul. Nu am iesit complet din comunism si din mentalitatea materialista. Daca ne-am intoarce la modul de viata stramosesc, ar fi bine. Problema e ca multi romani nu isi cunosc istoria, nu stiu mai nimic despre inaintasii lor. Daca ar stii, ar fi constienti de cum au vietuit si ce credinta aveau inaintasii si ar purta mai departe mostenirea.
Cred ca e lipsa de cunoastere si de credinta.
|
O întoarcere la modul de viață strămoșesc nu este posibilă și nici nu știu dacă ar fi o soluție. Dumnezeu e viu, acum ca și atunci, aici și pretutindeni. Lipsa credinței vine și ea tot prin înaintași, prin acei părinți care nu au fost un bun exemplu pentru copiii lor în acest sens. Trăim într-adevăr într-o lume cu multe tentații și cu non-valori, care pare că a uitat de Dumnezeu. Dar El nu ne uită, ci ne așteaptă să ne întoarcem către El. Este "provocarea" noastră, dacă vreți, de a îndrepta ceva în lume, începând cu noi înșine.