Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.05.2013, 00:05:32
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Nu cred ca este o caracteristica a noastra ca neam. Daca cercetam istoria o sa vedem ca romanii au fost mai mereu credinciosi,ospitalieri si saritori. Ce se intampla acum este secularizarea asta, modernismul. Nu am iesit complet din comunism si din mentalitatea materialista. Daca ne-am intoarce la modul de viata stramosesc, ar fi bine. Problema e ca multi romani nu isi cunosc istoria, nu stiu mai nimic despre inaintasii lor. Daca ar stii, ar fi constienti de cum au vietuit si ce credinta aveau inaintasii si ar purta mai departe mostenirea.

Cred ca e lipsa de cunoastere si de credinta.
O întoarcere la modul de viață strămoșesc nu este posibilă și nici nu știu dacă ar fi o soluție. Dumnezeu e viu, acum ca și atunci, aici și pretutindeni. Lipsa credinței vine și ea tot prin înaintași, prin acei părinți care nu au fost un bun exemplu pentru copiii lor în acest sens. Trăim într-adevăr într-o lume cu multe tentații și cu non-valori, care pare că a uitat de Dumnezeu. Dar El nu ne uită, ci ne așteaptă să ne întoarcem către El. Este "provocarea" noastră, dacă vreți, de a îndrepta ceva în lume, începând cu noi înșine.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 00:09:55
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Annyta Vezi mesajul
O întoarcere la modul de viață strămoșesc nu este posibilă și nici nu știu dacă ar fi o soluție. Dumnezeu e viu, acum ca și atunci, aici și pretutindeni. Lipsa credinței vine și ea tot prin înaintași, prin acei părinți care nu au fost un bun exemplu pentru copiii lor în acest sens. Trăim într-adevăr într-o lume cu multe tentații și cu non-valori, care pare că a uitat de Dumnezeu. Dar El nu ne uită, ci ne așteaptă să ne întoarcem către El. Este "provocarea" noastră, dacă vreți, de a îndrepta ceva în lume, începând cu noi înșine.
Eu am spus sfatul unui parinte (pr.Amfilohie, man.Diaconesti). Oricum, cred ca dansul se referea mai ales la spiritualitate si la simplitate. Sunt persoane care traiesc asa.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 00:16:36
Annyta
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Eu am spus sfatul unui parinte (pr.Amfilohie, man.Diaconesti). Oricum, cred ca dansul se referea mai ales la spiritualitate si la simplitate. Sunt persoane care traiesc asa.
Da, are sens ce spui aici.

Noapte bună, eu mă retrag :-)
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 07:53:57
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit Marea greseala este faptul ca noi romanii nu ne iubim intre noi

Poporul roman, ca orice alt popor, are si calitati si defecte!
Dintre calitati as enumera: faptul ca suntem primitori, ospitalieri, inventivi (unele dintre cele mai importante inventii in stiinta si tehnica au fost facute de romani, din pacate astazi prea putin popularizate!), suntem un popor vesel cand e vorba de petreceri, de-a lungul istoriei nu am cautat sa asuprim alte popoare.
Dintre defecte as enumera: o anumita inclinatie spre ciubuc si spaga (unii zic preluata de la turci; totusi astazi nivelul de coruptie in Turcia probabil este mai mic decat la noi!), lipsa de solidaritate nationala, mai ales in strainatate (din pacate solidaritatea nationala si implicit si lobbyul international maghiar sunt mult mai puternice decat a nostru) si o anumita tendinta de a "pacali"" munca!
Intradevar, este bine a se studia mai mult perioada medievala, cu obiectivitate, fara a cadea in aprecieri extreme (ori a idealiza ceea ce a fost atunci ori a nu aprecia la adevarata valoare pe voievozii nostri), dar si perioada comunista, cu minusurile si plusurile ei!
Este adevarat ca Nicolae Ceausescu a incercat sa mai tina in frau coruptia si in parte a reusit (secondat si de Ion Dinca zis "Te leaga"!), si era o anumita frica si retinere in a fura din ävutul obstesc"", militia economica fiind renumita pentru intransigenta sa (vezi äfacerea Bachus""), iar celebra lege a ilicitului se aplica!
Reply With Quote
Vechi 14.05.2013, 10:28:51
ovidiu b.
Guest

Implicit

Pr. Calistrat de la Mănăstirea Bârnova, un mod aparte de a-și povesti copilăria: http://www.youtube.com/watch?v=eI3OprLNAWI
http://www.youtube.com/watch?v=eI3OprLNAWI
Reply With Quote
Răspunde