Citat:
În prealabil postat de stefan florin
si de unde pana unde un rege este unsul lui Dumnezeu? Unde scrie asa ceva (ca o indrumare) in NT? A spus una ca asta Hristos sau vreun apostol? Asta e gaselnita pe care monarhii crestini au reinventat-o (pana la Hristos se credeau de origine divina, adevarati zei) ca sa ratate supusilor ca ei sunt oameni (de sange albastru) mai aproape de Divinitate decat omul de rand.
ps: uns al Domnului DIN PORUNCA CUI? A cerut una ca asta Domnul?
|
Regelui i se pune coroana pe cap in cadrul unei slujbe bisericesti, nu? Si aici e valabil ceea ce Hristos le-a spus Apostolilor: ceea ce leaga, va fi legat si in cer, iar ceea ce dezleaga va fi dezlegat si in cer.
Din porunca cui? Oare se poate face ceva fara voia lui Dumnezeu? Din cate stiu eu, nu!
Cred ca gaselnita este, ca si noi am ajuns sa credem argumentele potrivit carora regalitatea nu se potriveste Romaniei, tara care a avut presedinti doar in anii comunismului si pana acum. In rest a fost regat. Dar aceasta evidenta nu este convingatoare, dupa cum se vede.
Cati presedinti a avut Romania in ultimii 2000 ani, si cati regi, stiti?
Am fost saptamana trecuta la Targoviste si am vizitat un parc superb in centrul orasului, unde am vazut o alee cu busturile tuturor regilor Tarii Romanesti. Nu va pot spune numarul total, caci 5 sau 6 capete fusesera sustrase, ramanand doar numele lor si anii de domnie. Doar atata va spun, erau multi!