View Single Post
Vechi 20.05.2013, 09:31:46
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
De ce canta in Biserica cu organe muzicale? Doar stiu canoanele daca sunt ortodocsi!
In manualul de Sectologie sunt trecuti ca si grupare cu tendinte centrifuga in BO.

" 13. Gruparea separatistă sau cea cu tendință centrifugă – se constituie din acei credincioși care, afiliați unei Biserici, confesiuni sau cult, se consideră cei mai îndreptățiți să introducă unele reforme, inovații etc. sau se opun reformelor promovate de gruparea de bază, ținând cu rigoare vechile rânduieli. Ex.: Petrache Lupu (Maglavit), Ucenicii Sf. Ilie, Noul Ierusalim. Grupări cu tendință centrifugă: Oastea Domnului, Visarioniștii.
(p.7)"
Nu știu cum cântă în biserică, însă o tendință centrifugă cred că unii dintre ei o au. Iar alții, după cum înțeleg, chiar s-au despărțit de Biserică.

Părintele Bartolomeu Anania avea cuvinte bune pentru Oastea Domnului, și se pare că din ea au făcut parte preoți buni și foarte buni.

Nu e de condamnat faptul că un preot, văzând superficialitatea credinței multora, s-a simțit dator să nu lase lucrurile așa și să îi determine să se adune seara în biserică, în loc de cârciumă unde obișnuiau să petreacă.

Nu le cunosc acum starea, nu știu câți dintre ei sunt în pericolul de a se desprinde de Biserică, însă cei din Biserică nu trebuie doar să-i condamne, ci să vadă grava suferință în care se află credința noastră ca popor și să îndrepte lucrurile.
Reply With Quote