Citat:
În prealabil postat de laurastifter
să nu confundăm niciodată creștinismul cu "creștinismul", creștinismul autentic cu ideologiile omenești desemnate cu același nume, pentru a fi mai ușor acceptate.
|
Sper si eu ca nu te referi si la ortodoxie, ca o ideologie omeneasca intre alte ideologii omenesti.
Citat:
În prealabil postat de laurastifter
Hristos n-a venit în lume pentru a propovădui doctrine și ideologii religioase, nici pentru a întemeia instituții care să-I revendice Evanghelia drept proprietate personală, nici pentru a crea 30000 de grupări mai mult sau mai puțin creștine!
|
Corect, a venit ca sa instituie Biserica Sa, ca oamenii sa se poata mantui cu ajutorul Sfintelor Taine. Din pacate de-a lungul timpului unii au tot parasit Biserica luandu-se dupa initiatorii cate unei ideologii omenesti, facand la randul lor o grupare pe care au denumit-o apoi biserica crestina, astfel ca unii nu mai stiu unde e adevarul, ajungand in timpurile moderne sa creada ca e peste tot, si acolo unde e adevar, si unde e neadevar. Majoritatea celor convertiti de la ortodoxie pe care i-am cunoscut plecasera datorita unor conceptii ecumeniste pe care le avusesera inainte.