Subiect: Postul meu ?
View Single Post
Vechi 10.06.2013, 15:12:13
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Decebal Vezi mesajul
Există mai multe explicații plauzibile pentru poziția pe care Laura Stifter o manifestă în mod constant, fără ca să dea niciun răspuns și nicio explicație pentru poziția ei.

În primul rând, și nu vreu să jignesc pe nimeni, Ortodoxia nu stă doar la nivel de vorbe; Laura a demonstrat de mai multe ori, cel puțin din punctul meu de vedere, și se poate vedea "dialogul" (pe care ea nu vrea să îl poarte) pe care l-am avut pe threadul despre "creștini prigoniți în lume", că nu înțelege cu adevărat ce este Ortodoxia, că o confundă cu un set de câteva dogme, cu niște învățături formale și atât. Dar lucrurile sunt mult mai complicate, eu am încercat să am un dialog cu dânsa, văd că nu vrea, i-am adus contraargumente dar văd că trece peste ele ca "Rapidul" prin haltele neînsemnate. Concluzia este că domnișoara Laura are o perspectivă limitată asupra Ortodoxiei, nu înțelege cu adevărat fenomenul, dar ține să își prezinte opiniile ca pe ceva de nediscutat, ca pe niște dogme. Și mai mult ține să pună cumva la același nivel acea Ortodoxie limitată cu heterodoxii și erezii, cu tot felul de secte.

În al doilea rând, cred că poate fi vorba despre educația pe care a primit-o, nu știu dacă doar la facultatea de teologie ortodoxă pe care o urmează, și anume cred că este vorba despre o educație făcută într-un spirit ecumenist, în genere heterodox, fără o cunoaștere autentică, ci doar una limitată, intelectualistă, a Ortodoxiei, fiind vorba deci despre o tânără care este posibil să fi fost supusă unui proces de reeducare ecumenistă mascată sub chip ortodox. De aceea nici nu cred că este vinovată în mare măsură pentru afirmațiile și poziția în genere pe care le manifestă.

Dar dacă stăm bine să ne gândim la ce au făcut Comunismul și Francmasoneria cu Biserica Ortodoxă în secolul XX, să fiu sincer nu sunt foarte surprins că există astfel de tineri care gândesc la un mod atât de superficial Ortodoxia.
La presupusa superficialitate a Laurei, alternativa "profundă" ar fi puseurile nevrotice filetist-literare ale dumitale ?