Citat:
În prealabil postat de Parascheva16
Chestia aia cu laptele vine din Studiul Chinei.
|
Campbell și colegii lui au făcut teste pe cobai și statistici pe segmente largi de populație. Proteina animală accelerează cancerul, în caz că acesta e în formă incipientă sau relativ avansată. Le-a luat zeci de ani să ajungă la concluzia asta. Ceea ce se cheamă știință.
Citat:
Laptele este considerat un aliment valoros inca din cele mai vechi timpuri: referatul biblic defineste Tara Fagaduintei ca fiind locul 'unde curge lapte si miere'.
|
Aș vrea să știu de ce laptele e scos din meniu în perioadele de post ortodox dacă e așa de bun. Sfinții Părinți ortodocși au luat decizia asta, nu?
Citat:
Dintre toate alimentele, laptele de vaca este cel mai apropiat de laptele de mama.
|
Are factor de creștere de 2-3 ori mai mare ca și cel uman, numai bun pentru dezvoltarea armonioasă a tumorilor care stau latente mai ales în zona stomacului.
Citat:
Alimentatia vacilor de crescatorie este unilaterala (in loc sa pasca zeci sau sute de specii de graminee, ele sunt hranite cu premixuri pe baza de 3-4 cereale).
|
Bine punctat!
Citat:
UHT este sigur din punct de vedere bacteriologic, dar cu risc de alterare a proteinelor si cu potential alergogen.
|
Deci nu e bun. Se distruge tot ce mișcă, dar e sigur... Unde mai pui că cică se ia de la raft și se refierbe de căteva ori pînă ce ajunge probabil să pută și nu mai poate fi retrimis la magazin.
Lapte UHT nu aș da nici cîinelui meu, dacă aș avea unul.
Citat:
Nu este recomandata o alimentatie predominant lactata (asa cum se intampla deseori in practica).
|
Pentru că oamenii nu știu cît de diversă poate fi o alimentație predominant vegetariană. Nu se interesează, deci mănîncă în general lactate, carne, cartofi, fasole și ceva verdeață - și aia pusă la fiert. Iar cînd încep posturile, se dă alarma: ce să mai mîncăm? Varză și orez poate.