Citat:
În prealabil postat de Decebal
Este fără sens pentru tine, pentru că negi pe față adevărul revelat al Sfintei Scripturi, pentru a susține erezia ta superstițioasă. Cu harul exterior nu stau lucrurile chiar așa de simplu; harul exterior era și el un har care lucra asupra sufletului, dar nu atât de profund ca Duhul după Pentecost. Duhul Sfânt ca har exterior lucra și el asupra sufletului, dădea iluminări și profeții și vederi dumnezeiești, și era vorba în esență de ceva caracterizat prin sfințenie. Deci raportul sfințeniei Duhului cu sufletul și duhul omului în Vechiul Legământ nu era asemenea raportului între un calculator și un om; aș spune că prin ceea ce ai spus, dincolo de cât de necunoscător te arăți, ai spus chiar o blasfemie, dacă ai ajuns să consideri pe Duhul Sfânt la același nivel cu un calculator. Tu nu observi că tocmai ai spus o blasfemie?
|
Eu neg doar evanghelia dupa Decebal, pentru ca pana acum ai dat doar interpretarea ta, practic nu ai dat nimic legat de Sfanta Fecioara, niciun citat. Partea cu calculatorul era un exemplu simplu, nu era greu de inteles (in loc de calculator puteam pune orice, pom, bloc, etc.).
Si ingerii cazuti dau ispite si chiar viziuni, si ei lucreaza din exterior. La fel si harul exterior, lucra din exterior, harul interior este in corp.
Citat:
În prealabil postat de Decebal
Lucrarea Duhului Sfânt ca har interior se referă la lucrarea în interiorul spiritului, a duhului, nu la lucrarea în interiorul trupului sau în interiorul pântecelui.
|
Cred ca aici e si neintelegerea. Harul interior e in trup, Sfanta Impartasanie o inghitim in corp, nu o luam direct in suflet. In ortodoxie corpul e unit cu sufletul pana la moarte, iar trupul este templul Duhului Sfant.
Catolicii spun ca Sfanta fecioara a primit harul de la nastere, harul acela de la Cincizecime.
Eu am dat multe citate legate de Intrupare si Sfanta Fecioara, tu nu ai dat nimic legat de asta.
Uite inca unul, mai explicit. Mai sunt si altele, dar eu nu stau sa le caut acum si sa citesc tot in legatura cu invatatura aceasta:
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/2...-ortodoxa.html
Panayotis Nellas: "
Sfînta Fecioară este prima care s-a unit cu Hristos într-un mod foarte intim și concret, chiar s-a hristificat."