10.06.2013, 23:31:10
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 19.07.2012
Religia: Ortodox
|
|
Citat:
În prealabil postat de Mihailc
filetist-
|
Citat:
Etnofiletismul, daca nu cumva chiar neaga, in orice caz intuneca adevarul legat de asumarea firii umane universale de catre Hristos, adevarul legat de ,,adunarea intr-un singur a fiilor lui Dumnezeu, care mai inainte erau ,,imprastiati” (fie dupa criterii ,,naturale”, fie dupa criterii modale, adica filetiste si nationaliste). Pentru etnofiletism, acel ,,unul singur” al intrunirii si unitatii eclesiale nu constituie firea teandrica a lui Hristos, manifestarea trupului comuniunii dintre vii si morti in fiecare sinaxa euharistica locala, al carei cap vazut este un episcop – ,,icoana si in locul” unicului Hristos. Nu se refera la ,,singura” mantuire, la ,,singurul” si unicul mod de existent ,,dupa adevar” al ,,stramosului” Adam, cel impreuna-inviat cu Hristos. Ci se refera la o ,,singura” natiune, la un ,,singur” neam, dimpreuna cu diaspora sa din intreaga lume. In ultima instanta, se refera la persistenta obsesiva in fragmentarea firii umane, in ,,neasumatul si nevindecatul” firii umane.
|
Eu în așa ceva nu mă regăsesc, ba dimpotrivă, după cum de mai multe ori am afirmat aici pe forum.
Last edited by Decebal; 11.06.2013 at 11:20:53.
|